Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Spolubydlící vařili v pronajatém bytě na Trutnovsku pervitin

Trutnovští kriminalisté zadrželi dvě ženy, které v pronajatém bytě užívali i vařili pervitin, pro léky potřebné pro výrobu dojížděli do Polska. Teď jim hrozí pět let vězení.

Trutnovští kriminalisté zadrželi dvojici žen ve věku 34 a 37 let, proti kterým zahájili trestní stíhání ze spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a s psychotropními látkami a s jedy. Starší z žen stíhá policie také pro přečin výroba a držení předmětu k nedovolené výrobě omamné a psychotropní látky a jedu, tedy prostředky k výrobě pervitinu.

"Obviněné ženy společně žily v pronajatém bytě, každá se svým potomkem a každá z nich měla rozjetý svůj drogový obchod. Starší z žen vařila na dosud neustanoveném místě pervitin z léků, pro které si jezdila do zahraničí. Dále také nakupovala pervitin v Praze, který poté distribuovala svým zákazníkům na Královédvorsku," uvedla v tiskové zprávě policejní mluvčí Šárka Pižlová.

Druhá, 34letá žena, obchodovala s nákupem chemikálií, které kupovala v Praze a následně je za úplatu prodávala dosud neustanoveným osobám, které z nich vyráběly pervitin. Nejméně v jednom případě odvezla svou spolubydlící do hlavního města s vědomím, že jedou nakupovat drogy.  

Obě dvě jsou dlouholetými uživatelkami pervitinu a od mládí se zdržují ve společnosti výrobců drog. Kriminalisté při domovní prohlídce zajistili pervitin samotný, prekurzory, marihuanu, teploměr, finanční prostředky a chemikálie k výrobě návykových látek. Zajištěné předměty budou předmětem dalšího odborného zkoumání z odvětví chemie.

Obě ženy jsou v současné době stíhány na svobodě a v případě prokázání viny jim hrozí až 5letý pobyt ve vězení.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky metamfetamin, drogy, Praha, výroba, pervitin

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Spolubydlící vařili v pronajatém bytě na Trutnovsku pervitin  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.