Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Hradecký kraj chce i přes výpadek dotace na krajské silnice udržet investice přes miliardu

Královéhradecký kraj chce navzdory výpadku dotace na opravy krajských silnic nadále držet tempo ročních investic do nich, a to v objemu přes jednu miliardu korun. Bude ale muset vyčlenit více prostředků ze svého rozpočtu.

Výpadek dotace ze Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI) na opravy krajských silnic podle hejtmana kraj pokryje ze zvýšených příjmů. "Snížení dotace ze SFDI na opravy krajských silnic ze šesti miliard na čtyři miliardy korun je z mého pohledu návrat ke spolufinancování státu v objemu financí v předchozích letech. V našem případě místo zhruba 360 milionů dostaneme ze SFDI 250 milionů korun, takže na potřebné finance na opravy silnic v příštím roce budeme muset vyčlenit více z rozpočtu kraje," řekl  hejtman Martin Červíček

Vláda zveřejnila informaci o snížení dotace pro příští rok krajům na silnice druhé a třetí třídy o dvě miliardy na čtyři miliardy korun tento měsíc jako součást konsolidačního balíčku.

Investice do dopravní infrastruktury jsou jednou z priorit vedení Královéhradeckého kraje. Hejtmanství plánuje letos investovat do silnic rekordních více než 1,68 miliardy korun, chystá přes 40 dopravních staveb. Kraj v posledních více než šesti letech se kraji drží tempo investic v průměrném objemu přesahujícím jednu miliardu korun ročně. Náklady financuje z více zdrojů. Královéhradecký kraj spravuje zhruba 3300 kilometrů silnic druhé a třetí třídy.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ŘSD

Štítky ČR, správa, silnice, stavby, dotace, Královéhradecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecký kraj chce i přes výpadek dotace na krajské silnice udržet investice přes miliardu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.