Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Nedostali jsme se Hradci na kobylku, promarnili jsme i přesilovky, litoval třinecký Moták

Lvi uhájili domácí tvrz. Hokejisté Hradce Králové porazili ve včerejším pátém finále extraligy Třinec 3:0 a série se vrací zpátky k Ocelářům. Podle domácího trenéra Martince rozhodoval týmový výkon a velká obětavost.

Góly se pod výhru Východočechů podepsali Patrik Miškář, Radek Pilař a Marek Zachar, čisté konto udržel Matěj Machovský.  První gól padl už po dvaceti sedmi vteřinách, a to z hole útočníka Patrika miškáře. "Viděl jsem, že Ondřej Kacetl vystrkuje hokejku. Když gólman nemá hokejku, tak má místo mezi nohama, takže jsem se to tam snažil dát. V první chvíli jsem ani nevěděl, že to byl gól. Až když začal burácet stadion, tak jsem to zjistil," řekl Patrik Miškář po utkání novinářům.

"Pro nás byl důležitý začátek zápasu, kdy se nám podařilo vstřelit gól hned v prvním střídání a tím se změnil ráz utkání. Třinec musel trošičku otevřít hru a zápas se nesl v jiném duchu než předešlé. Bylo to nahoru - dolů. Samozřejmě, Třinec měl veliké šance a nás podržel Matěj Machovský. Byl to hokej, který si myslím, že nám vyhovuje a který máme rádi. Opět to byl týmový výkon, velká obětavost. Máme druhý bod, za což jsme rádi, ale nic nekončí. S pokorou se musíme připravit na další zápas," řekl po zápase trenér domácího týmu Tomáš Martinec.

Ocelářům udělal čáru přes rozpočet rychlý gól domácích. Po celých šedesát minut nenašli recept na to, jak překonat Machovského. Nepomohly ani změny v útocích před druhým dějstvím. "Do utkání jsme hůře vstoupili, inkasovali jsme a pak jsme to celý zápas tlačili před sebou. Nemohli jsme se domácím dostat na kobylku, gól jsme nevstřelili ani v přesilových hrách a to bohužel rozhodlo," přemýšlel po zápase o příčinách nezdaru hostující trenér Zdeněk Moták. Šestý zápas se hraje v pátek na ledě Třince.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Facebook HC Třinec

Štítky Sport, hokej, extraliga, play off, finále, Hradec Králové, Třinec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nedostali jsme se Hradci na kobylku, promarnili jsme i přesilovky, litoval třinecký Moták  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.