Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

POLITICKÁ KORIDA: Zastupitelé se vyjadřují k malbě nahé ženy na mostu v Hradci Králové

V posledních dnech se v Hradci Králové mluví o nové malbě nahé ženy na mostu nedaleko soutoku Labe a Orlice. Autorem je pražský umělec JWMindStrike. Ačkoliv malba vznikla nelegálně, na majetku Ředitelství silnic a dálnic, setkala se s pochopením. Například ŘSD uvedlo, že ji nehodlá řešit a nemá s ní problém. Jaký názor má vedení Hradce Králové. Zeptali jsme se jednotlivých zastupitelů.

OTÁZKA: Jak vnímáte novou malbu, která v Hradci Králové vznikla na mostě nedaleko místní nemocnice? 

Odpovědi nejsou redakčně upraveny a jsou řazeny podle data a času doručení do redakce. Neodpověděli Adam Záruba (Změna pro Hradec), Irena Němcová (SPD) a Jana Šandová (ANO). 

Kontroverzní malba nahé ženy budí emoce. Dokumentuji obsah sociálních sítí, říká její autor

Tento týden se u soutoku řek Labe a Orlice v Hradci Králové objevila nová malba nahé ženy. Na most kousek od Fakultní nemocnice Hradec Králové ji namaloval umělec JWMindStrike, který stojí i za nedávnou malbou herečky z filmu pro dospělé v...

Pavel Vrbický (Piráti)

Je to hezký streetart. Líbí se mi to.

.

.

Pavlína Springerová (HDK)

Existuje celá řada hodnotných uměleckých děl, která si najdou své fanoušky. Pouliční umění je dnes přirozenou i živou součástí všech moderních měst. Ale faktem je, že ne každé umění je vhodné do jakéhokoli veřejného prostoru. Ne každý majitel kytary je kytarista a ne každý majitel sady barevných sprejů s potřebou adrenalinového zážitku je Banksy. I proto řadu graffiti vnímám jako vizuální smog stejně jako se mi řada děl z této oblasti velice líbí.

Erotický motiv na mostě u hradeckého soutoku má moje pochopení a vlastně i sympatie. Rozhodně je část betonového silničního mostu daleko lepším místem pro takové vyjádření než Karlův most či další památky. Tam se jakýkoli pokus o umění či sebevyjádření stává čistým vandalismem.

Jan Holásek (Rozvíjíme Hradec)

Malbu vnímáme pozitivně, i když může budit emoce a mohou na ni být rozdílné názory. Bereme ji zejména jako impuls k tomu, abychom ve městě vytvořili prostor pro moderní alternativní umění včetně street artu. Město by mělo vytipovat vhodná místa zejména na industriálních objektech a ta nabídnout kvalitním street artovým umělcům k jejich tvorbě. Při správném přístupu může street art přispět ke kvalitnímu veřejnému prostoru a rozvoji moderního umění v našem městě.

Miroslav Hloušek (ODS)

Je jasné, že otázka byla položena s vědomím, že podobné „věci“ společnost názorově rozdělují. Pokud pominu, že je poškozován majetek města, kraje nebo státu, na rozdíl od jiných výtvorů se mi malba líbí.

Veřejné pohoršení vzbudí snad jen u těch největších puritánů, a pokud jde o děti, neuvidí zde nic jiného než někde na pláži. A hodnocení chlapa? Modelem „stála“ hezká žena ????

ANKETA: Jak se vám líbí nová malba nahé ženy?

Celkem hlasovalo26824 čtenářů

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto JWMindStrike

Štítky korida, Hradec Králové, umění, Labe, Orlice, street art, JWMindStrike, žena, nahá, malba, most, politická korida, názor, zastupitelstvo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

POLITICKÁ KORIDA: Zastupitelé se vyjadřují k malbě nahé ženy na mostu v Hradci Králové  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.