Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

K tragédii stačilo málo, padajícího stromu si cyklista všiml na poslední chvíli. Při pádu z kola se zranil

, aktualizováno 4. října 2018, 9:43

Velmi nemilou událost řeší od minulého týdne hradečtí policisté. U jedné z chat havaroval cyklista, který si na poslední chvíli všiml padajícího stromu pokáceného dřevorubcem. Strom padesátiletého muže nezasáhl, při pádu z kola si ale způsobil zranění.

Obdobný případ se v Městských lesích stal před čtyřmi lety. Strom spadl na projíždějícího cyklistu, který na následky zranění po převozu do nemocnice zemřel. Dva muži, kteří v rámci samotěžby strom káceli, byli obviněni z trestného činu usmrcení z nedbalosti, za což je soudce odsoudil k podmíněnému 18 měsíčnímu trestu odnětí svobody. Museli také zaplatit odškodnění ve výši téměř 2,2 milionu korun a pozůstalé manželce posílat 2 tisíce měsíčně.

„Začal prudce brzdit, čímž se mu zablokovalo přední kolo, dostal se do smyku a upadl na zem. Vzápětí asi jeden metr od něho dopadl kmen vzrostlého stromu. Pádem si způsobil zranění, jehož vážnost je předmětem šetření,“ popsala nehodu mluvčí hradeckých policistů Iva Kormošová.

Strom kácel jednapadesátiletý muž, který těžbu dostal jako zakázku od hajného. Policie věc zatím šetří jako přečin ublížení na zdraví z nedbalosti, za což hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok. Přesná kvalifikace se určí až na základě lékařského posudku a vyjádření inspektorátu práce.

„Upozorňujeme návštěvníky hradeckých lesů, aby byli více obezřetní při pohybu v lese a nechodili k místům, kde slyší hluk pily. Z důvodu kůrovcové kalamity probíhá rozsáhlejší těžba dřeva než obvykle. Samozřejmě apelujeme na těžaře, aby si místa těžby co nejlépe zabezpečili,“ vyzvala mluvčí.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky strom, kolo, pád, zranění, les, cyklista, úraz, Inspektorát práce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

K tragédii stačilo málo, padajícího stromu si cyklista všiml na poslední chvíli. Při pádu z kola se zranil  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.