Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Hradečtí Sokoli nabrali směr Eden, cílem je prolomit sérii proher

Hradečtí basketbalisté zkusí ve třetím kole nadstavbové části Kooperativa NBL prolomit sérii proher a vybojovat body v pražském Edenu. Od půl sedmé večer je čeká bitva na palubovce Slávie.

Do zápasu kvůli poranění kotníku nenastoupí v hradeckém dresu Lovro Mandalinić, Lamb Autrey a Michal Svojanovský. Kvůli zlomenému prstu nemůže hrát Jan Bubeníček. Start je nejistý u Aleksy Šoleviće z důvodu poranění kotníku. "Uvidíme, jestli bude Aleksa už zdravý, ale v my jedeme na každý zápas vyhrát. Jsme ve skupině A2, takže potřebujeme vítězství. Budeme se o vítězství prát a věřím, že při dobré konstelaci jsme schopni brát výhru," říká hlavní trenér Lubomír Peterka.

Na vítězství čekají Sokoli už sedm ligových zápasů, nejdéle v sezoně, a propadli se na poslední místo tabulky. Při současné šňůře porážek jen jednou nastříleli více než 75 bodů a hned 4× inkasovali 95 a více bodů. Slavia je prvním týmem, se kterým se od posledního vítězství v NBL utkají podruhé.

Od postupu do NBL v rámci 3. kola nadstavbových skupin ještě nikdy nehráli na domácí palubovce. Ze hřišť soupeřů pak z dosavadních 4 utkání přivezli 1 vítězství, před 2 lety z Ústí nad Labem. Ve všech 4 střetnutích inkasovali minimálně 83 bodů, což platí i pro poslední 3 duely tohoto ročníku, pokaždé pak nastříleli aspoň 74 bodů, přičemž z posledních 5 utkání tuto metu pokořili jen jednou.

Současná zápasová bilance 4-20 je nejhorší v této fázi sezony za 5 let v NBL. V případě vítězství v Edenu se s rekordem 5-20 vyrovnají nováčkovskému ročníku 2018/19. Znamenalo by to také 4. vítězství venku proti jedinému domácímu. Pokud by za této situace USK nevyhrálo v Olomouci, stali by se jediným týmem ligy, který po odehrání 25 utkání venku vyhrál o 3 duely více než doma.

Ohodnoť článek

Foto BKHK

Štítky Kooperativa NBL, Hradec Králové, basketbal, Eden

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradečtí Sokoli nabrali směr Eden  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.