Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Chlumecký masopust, čarodějné pohádkové prohlídky i dětský karneval. Kam o víkendu v kraji vyrazit?

Školáci z Hradce Králové jdou dnes naposledy do škol a od zítřejšího dne si budou moci naplno užívat jarních prázdnin, které potrvají až do 19. února. O víkendu s nimi bude možné vyrazit na hrad a zámek Staré Hrady, kde jsou čarodějné pohádkové prohlídky. Ve Vlčím doupěti v Jaroměři se uskuteční dětský karneval, v Hradci Králové je otevřena Velká kostičková výstava a do Chlumce nad Cidlinou můžete vyrazit na Chlumecký masopust.

Dračí čarodějné pohádkové prohlídky hradu a zámku Staré Hrady

Na hradu a zámku Staré Hrady můžete vidět nejen o víkendu, ale také v průběhu jarních prázdnin vždy od středy do neděle opravdovou princeznu, rytíře, čaroděje i čarodějnice. Ty vás provedou dračími pohádkovými okruhy. O tomto víkendu můžete navštívit dračí královskou komnatu, zámecké pohádkové sklepení i hradní pohádkovou půdu. Prohlídky jsou vždy od desáté hodiny dopolední až do páté hodiny odpolední.

Karneval ve Vlčím doupěti

Ve Vlčím doupěti v Jaroměři se koná zítra dětský karneval. Pro děti tu budou připraveny hry, chybět nebude ani hudba. Vše začne úderem třetí hodiny odpoledne.  

Velká kostičková výstava v Hradci Králové

Ve školní tělocvičně SOŠ Veterinární v ulici Pražská třída v Hradci Králové, je nachystána Velká kostičková výstava. Na děti tu bude čekat herna plná výzev, aktivit a úkolů. V hale plné lega najdete více než tisíc dvě stě stavebnic. O víkendu bude otevřeno od devíti do pěti hodin a po celé jarná prázdniny od pravého poledne do pěti hodin odpoledne.

Maškarní na Hučáku

Na Hučáku v Hradci Králové je zítra připraven maškarní. Děti si budou moci v IC Obnovitelné zdroje Hučák od devíti hodin dopoledne vyrábět škrabošky, ale čekají je i prohlídky v maskách.

Chlumecký masopust

Chlumec nad Cidlinou společně se spolkem otužilců ESKIMO a SŠTŘ Nový Bydžov pořádají zítra Chlumecký masopust. Sraz masek je o půl desáté dopoledne u koupaliště, poté se vyrazí za doprovodu hudby na náměstí. Před radnicí bude program zahájen v deset hodin. Podle dávného zvyku masky požádají, starostu o povolení průvodu a na oplátku od něj dostanou pašíka, se kterým dorazí až k Městskému muzeu Loreta, kde na nádvoří jeho putování skončí. Žáci SŘŠT oboru řezník tu budou demonstrovat staročeskou „zabíjačku“ s ochutnávkou svých výrobků.

Večerní prohlídky na Stezce korunami stromů

A ještě tip Stezku korunami stromů do Janských Lázní. O jarních prázdninách se o středách konají originální večerní prohlídky. Nesou se v duchu hry s překvapením. Provázet vás budou zkušení průvodci ze Správy Krkonošského národního parku.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Staré Hrady | Zdroj Kudy z nudy

Štítky masopust, Hradec Králové, jarní prázdniny, hrad, zámek, výstava, Staré Hrady, Jaroměř, Chlumec nad Cidlinou, Městské muzeum Loreta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chlumecký masopust, čarodějné pohádkové prohlídky i dětský karneval. Kam o víkendu v kraji vyrazit?  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.