Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V hradecké Filharmonii diváci pomůžou dobré věci a zabaví se i děti

Hradecká Filharmonie má na začátku nového roku napilno. Připravila koncert, který pomůže dobré věci a také akci, na které se zabaví celá rodina, publikum všech věkových kategorií.

Dnes večer od půl osmé se v sále Filharmonie koná Tříkrálový benefiční koncert, další z benefičních koncertů, které Filharmonie Hradec Králové přináší díky kooperaci s německými a švýcarskými vysokými hudebními školami. Pod taktovkou mladých dirigentů, tentokrát z Curyšské vysoké školy umění, se sálem rozezní skladby Rachmaninova, Beethovena, Liszta a Ravela. Koncert připravila královéhradecká Filharmonie ve spolupráci s Oblastní charitou Hradec Králové a vybraná částka bude věnována na projekt výstavby Lůžkového hospice ve Stěžerách. Vstupné je dobrovolné, rezervace míst je možná na vstupenkovém portálu HKpoint.cz a také na pokladně v Informačním centru na Eliščině nábřeží.

Zítra od šestnácti hodin se koná koncert s titulem Od jedné do tří a půl tisíc, který je součástí Oranžové abonentní řady, je tedy určen posluchačům každého věku a vhodný i pro menší děti. Dva virtuózní hudebníci – na dechové nástroje Jiří Stivín a na varhany Václav Uhlíř – rozeznějí všechny možné píšťalky a píšťaly, kromě fléten tedy i píšťaly mistrovských varhan (od počtu píšťal nástroje v sále FHK je také odvozen název koncertu). Na programu jsou skladby klasiků (Bach, Telemann, Vivaldi a další) a také improvizace obou hudebníků na téma z publika. A jelikož oba pánové dovedou nejen výborně hrát, ale také bavit posluchače, je určitě na co se těšit. Vstupenky je možné získat rovněž na portálu HKpoint, na pokladně v Informačním centru na Eliščině nábřeží a ve večerní pokladně FHK před pátečním benefičním koncertem.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Filharmonie Hradec Králové

Štítky Filharmonie, Hradec Králové, koncert, Stivín, benefice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V hradecké Filharmonii diváci pomůžou dobré věci a zabaví se i děti  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.