Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Tříkrálová sbírka je tady, i podvodníky láká, pozor na to

Do centra Hradce Králové míří tříkráloví koledníci. Každý rok se v době sbírky vyrojí i podvodníci, kteří se za dobrovolníky charity vydávají. Koledník má zapečetěnou pokladničku a platné pověření.

Skupinky koledníků musí být vždy vybaveny pokladničkou, která je zapečetěna pracovníky magistrátu města/obecního úřadu, a na boku má samolepku s červeným logem charity. Zodpovědná osoba má u sebe pověření ke konání sbírky. Na požádání je povinna prokázat se průkazkou Diecézní katolické charity HK a občanským průkazem.

O každá sbírce pořádané na území města je informováno město i městská policie. Zároveň platí i nepsané pravidlo, že sbírky jsou uvedeny na webových stránkách jednotlivých pořadatelů. Pokud si občané nejsou jisti, zda je oslovil pracovník v rámci řádně schválené sbírky, či se jedná o podvodníka, měli by se obrátit na městskou polici. Ta bude po celou dobu konání tyto „výběrčí“ kontrolovat.

Tento pátek se koledníci objeví v centru Hradce Králové a v Plotištích. V sobotu v obcích Lhota pod Libčany, Libčany, Želí, Stěžery, Hřibsko, Stěžírky.  V sobotu  a nedělina Pláckách, Novém Hradci, Třebši, Podzámčí, Pod strání, Svobodné Dvory, Slezské (Severní ulice), Pražské Předměstí, Pouchov, Věkoše, plus vilová část v ulici Vrchlického, dále Horova, Čechova, Albertova, Mandysova, také Svobodné Dvory – Chaloupky, Rusek. V neděli v obci Urbanice.

Ohodnoť článek

Foto Univerzita Palackého v Olomouci

Štítky sbírka, Tři králové, Hradecko, peníze, charita

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tříkrálová sbírka je tady, i podvodníky láká, pozor na to  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.