Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V listopadu při nehodách v Královéhradeckém kraji zemřeli dva lidé

Při dopravních nehodách v listopadu v Královéhradeckém kraji zemřeli dva lidé, což je o jednoho mrtvého méně než loni v listopadu. Obě tragické nehody se staly v okrese Hradec Králové. Od začátku roku si nehody v kraji vyžádaly 35 životů, loni v lednu až listopadu bylo mrtvých na silnicích v kraji 37.

V noci na 14. listopadu zemřel na silnici mezi Lovčicemi a Kněžičkami po srážce s kamionem třiačtyřicetiletý řidič osobního auta. Zraněný řidič kamionu skončil se zraněním v nemocnici. V Dobřenicích 24. listopadu zemřel šestašedesátiletý cyklista. Podle policie jej mohlo srazit auto, jehož řidič od nehody ujel. Cyklistu následně přejela řidička osobního auta, která nedokázala na člověka ležícího na silnici včas zareagovat.

V listopadu se v kraji stalo 333 nehod, což bylo o 124 méně než loni. Při nehodách se dva lidé zranili těžce, lehkých zranění bylo 47. Loni v listopadu se těžce zranilo šest lidí a 91 lehce. Při nehodách vznikla v listopadu škoda 21 milionů korun, meziročně byla nižší o deset milionů korun.

Nejčastější příčinou nehod bylo nepřizpůsobení jízdy okolnostem, druhou nejčastější příčinou byla nepřiměřená rychlost. Nejvíce nehod se stalo pátek 4. listopadu, celkem 22.

Celkový počet nehod letos za prvních 11 měsíců roku v kraji meziročně vzrostl o tři procenta na 4609 z loňských 4472. Počet těžce zraněných za toto období klesl o dva na 79, počet lehkých zranění stoupl o 28 na 1053. Loni za celý rok na silnicích v kraji zemřelo 38 lidí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS Libereckého kraje

Štítky ČR, nehoda, automobilová, listopad, 2022, Královéhradecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V listopadu při nehodách v Královéhradeckém kraji zemřeli dva lidé  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.