Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Hokejisté Hradce Králové nevyzráli na Novotného a prohráli počtvrté v řadě

Hokejisté Hradce Králové se v extralize dál trápí, ve 24. kole podlehli doma Mladé Boleslavi 0:2 a zaznamenali čtvrtou porážku v řadě. Podruhé za sebou nedali gól, ačkoli střelecky dominovali poměrem 50:15.

Bruslařský klub podržel brankář Filip Novotný, který udržel podruhé v sezoně čisté konto. Úvod zápasu viditelně zrcadlil formu obou týmů z posledních kol. Aktivita patřila Mladé Boleslavi, povzbuzené šestibrankovým obratem proti Litvínovu. Její elitní útok vymyslel za první čtyři střídání dvě gólové možnosti, ve kterých neuspěli Lantoši a Najman. Mountfield se zvedal postupně. Do šancí se tlačil zejména Lev, jenže v té největší během přesilové hry vystřelil metr vedle.

Brankář Novotný, jenž dochytal minulý ročník právě v Hradci, pak zachránil Bruslaře při úniku obránce McCormacka. Domácí díky rychlonohým útočníkům varovali soupeře i v jeho přesilovkách, byť sami měli největší štěstí, že Kousalovi před prázdnou brankou přeskočil puk hokejku.

Na Hradci bylo vidět, jak moc aktuálně tápe v zakončení. Když se k tomu ve 32. minutě přidal pomalý návrat nejnovější akvizice Marcela, skóre otevřel unikající Aberg.

Brankář Kiviaho byl podruhé překonaný na startu třetí části, puk však odpálil z brankoviště Blain. Zahájil tím další silnou hradeckou pasáž. Mladá Boleslav se soustředila na bránění hubeného náskoku a většinu času se hrálo před Novotným, který však měl těžkých zákroků pomálu.

"Začátek jsme měli pomalejší, Boleslav si vytvořila pár šancí a jenom díky výbornému výkonu Kiviaha to bylo 0:0. Od té doby jsme měli slušné pasáže, bohužel beci měli ve druhé třetině jedno dlouhé střídání a soupeř odskočil. Pokud nedáme gól, nemůžeme pomýšlet na body. Nehráli jsme špatně, ale nešli jsme tomu tolik naproti. Naše bilance je tristní," uvedl za hradeckou trenérskou lavičku Petr Svoboda.

Tři minuty před sirénou odvolali Východočeši brankáře, ani v power play ale nedokázali skórovat a v poslední sekundě je potrestal Stránský. Hradec prodloužil střelecké mlčení už na 134 minut a 38 sekund.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HCHK

Štítky Sport, hokej, extraliga, 24. kolo, Hradec Králové, Mladá Boleslav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Hradce Králové nevyzráli na Novotného a prohráli počtvrté v řadě  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.