Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Hradecká Filharmonie láká na romantiku při svíčkách

Kytara, housle, svíčky, přítmí. Netradiční zážitek nabízí hradecká Filharmonie, a to už tento pátek od osmi hodin večer. Zve na další koncert z projektu NAHRANÍ.

Tentokrát se na malém pódiu představí kytarista a písničkář Meivis, vlastním jménem Jiří Nálevka, kterého doprovodí dlouholetá členka místního orchestru – houslistka Alena Hübnerová. Malebné souznění obou nástrojů podtrhne komorní a romantická atmosféra svíčkami osvětlené kavárny.

Filharmonie Hradec Králové chce v rámci projektu NAHRANÍ podporovat i další hudební aktivity hráčů orchestru a představovat je nejen jako členy velkého tělesa, ale také prostřednictvím jejich vlastních i autorských projektů. Dává jim tak prostor na jeden večer vystoupit sami za sebe – buď sólově nebo s dalšími hudebníky. Návštěva koncertů v kavárně je tedy příležitostí jak pro naše hudebníky, tak i pro nové posluchače, kteří si do Filharmonie najdou cestu,“ zve na páteční koncert koordinátor projektu Vladimír Šrámek.

Alena Hübnerová vystudovala hru na housle na Konzervatoři P. J. Vejvanovského v Kroměříži a na Univerzitě Hradec Králové. Své hudební zkušenosti sbírala postupně jako členka různých hudebních těles, ale také sólovým vystupováním. Od roku 2013 je členkou orchestru Filharmonie Hradec Králové, zakladatelkou a uměleckou vedoucí Královéhradeckého kvarteta. V současnosti vystupuje také sama nebo s dalšími hudebníky – mimo jiné. písničkářem a kytaristou Meivisem, se kterým ji posluchači mohou vidět právě na prosincovém koncertě v kavárně Filharmonie.

Jiří Nálevka neboli Meivis je rodák z Hradce Králové. Není proto divu, že nejčastěji ho mohou posluchači znát třeba z vystoupení na Kavčím plácku nebo hraní na ulici během divadelního festivalu. Během projektu NAHRANÍ Meivis zahraje své autorské skladby, nebudou ale chybět ani známé melodie dalších zpěváků a kapel.

Podtitulem koncertu je „Romantický večer při svíčkách“, což už předem leccos prozrazuje. Třeba to, že se posluchači budou moci na chvíli zastavit a zasnít. O příjemnou atmosféru se v kavárně postará i decentní osvětlení a výběr dobrého vína a nápojů z místního baru. Prodej vstupenek na koncert probíhá přímo v kavárně 60 min před začátkem koncertu. Vstup do kavárny je ze strany budovy. Vstupné je 150 Kč.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky Filharmonie, Hradec Králové, koncert, svíčky, NAHRANÍ

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecká Filharmonie láká na romantiku při svíčkách  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.