Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Hradec Králové pošle školám na drahé energie navíc dalších 1,2 milionu

Město Hradec Králové pošle svým školám na zaplacení zdražujících energií dalších 1,16 milionu korun. Rozhodli o tom dnes zastupitelé města. Peníze radnice vezme z dříve vytvořené účelové rezervy v rozpočtu města nazvané Energie. Zatím radnice letos školám na drahé energie dala v létě mimořádně devět milionů korun. V minulosti školy ročně za energie platily kolem 37 milionů korun.

V létě přidělené peníze na krytí zvýšených nákladů na energie některým školám nestačí. "Týká se to zejména škol s plynovým vytápěním, s plaveckým bazénem nebo s probíhající rekonstrukcí, kdy jim vznikly zvýšené náklady na energie," uvedl vedoucí odboru školství magistrátu Zbyněk Bárta.

Jednorázové dotace od 50 do 300 tisíc korun dostanou mateřské školy Lužická a Sluníčko a základní školy Habrmanova, Štefánikova, SNP, Kukleny a Nový Hradec Králové. "Jedná se o školy, kterým již přišlo vyúčtování. Uvidíme, jak tomu bude u těch ostatních," uvedl Bárta.

Již při schvalování rozpočtu města na letošní rok dostaly školy o 4,5 milionu korun vyšší příspěvek na provoz, a to právě kvůli zdražování energií. S letním a současným zvýšením by tak měly letos zatím dostat navíc 14,7 milionu korun.

Město Hradec Králové zřizuje 11 samostatných mateřských a 17 základních škol, z nichž deset má současně i mateřskou školu. Zbývající městská školská zařízení jsou dvě základní umělecké školy a dům dětí a mládeže.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto MMHK

Štítky ČR, správa, energie, školy, Hradec Králové, Kukleny, Nový Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové pošle školám na drahé energie navíc dalších 1,2 milionu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.