Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Fotbalisté Hradce Králové podlehli Slovácku 1:2 a prohráli potřetí za sebou

Fotbalisté Hradce Králové podlehli v 16. kole první ligy Slovácku 1:2, přestože ve svém domácím azylu v Mladé Boleslavi vedli brankou Matěje Ryneše. Po změně stran vyrovnal Marek Havlík a Ondřej Mihálik zařídil hostům vítězný obrat z penalty.

Východočeši v nejvyšší soutěži prohráli třetí zápas po sobě a klesli na páté místo tabulky, Slovácko přezimuje o tři příčky níž. "Hradec měl celý zápas mírnou převahu. Bylo štěstí, že jsme měli pasáž hry, kdy jsme to trošku vyrovnali a měli penaltu. Nebyli jsme lepším týmem a náš výkon nebyl dobrý, o to víc si musíme cenit tří bodů," řekl na tiskové konferenci kouč vítězů Martin Svědík.

Domácí trenér Miroslav Koubek musel poskládat sestavu bez dvou vykartovaných opor - kapitána a záložníka Rady a útočník Vašulína. Jeho protějšek Martin Svědík udělal po středečním debaklu 0:4 na Letné tři změny v sestavě, z níž vypadli záložníci Daníček, Holzer a Ljovin. Jejich místa zaujali Šimko, Trávník a Šašinka, jehož hlavička v 10. minutě byla první šancí zápasu, a jen těsně minula branku.

Vzápětí královéhradeckého brankáře Reichla vyzkoušel Petržela. Čerstvý ligový rekordman ale brzy trávník opustil. Během úvodní čtvrthodiny inkasoval dva tvrdé zásahy do hlavy, ten druhý míčem z bezprostřední blízkosti od spoluhráče Tomiče, a zjevně otřesený už v 23. minutě odstoupil. Jeho náhradník Kohút však vydržel na hřišti jen 17 minut, než musel také s poraněním hlavy do šatny.

Domácí od 27. minuty vedli. Ryneš si na hranici šestnáctky míč zkušeně zasekl a střelou přesně k tyči nedal brankáři Nguyenovi šanci. Pro záložníka, který je na východě Čech na hostování ze Sparty, to byl premiérový gól v nejvyšší soutěži při 11. utkání.

První poločas se kvůli ošetřování protáhl o osm minut. Na tvrdé souboje s domácími zadáky doplatil i Trávník, jenž kvůli problémům se zády už do druhého dějství nenastoupil. Hosté tak během první poloviny zápasu přišli hned o tři hráče, přesto se jim podařil obrat.

"Kohút má díru v hlavě, pět nebo šest štychů. Petržela má asi lehčí otřes mozku, bolí ho hlava a před očima má mžitky. Michal Trávník má naražená žebra. Ještě Tomič dostal dvakrát nebo třikrát do hlavy, tomu tekla krev. Doufám, že to u nikoho z nich nebude úplně vážné," přiblížil Svědík.

Domácí totiž sice stupňovali tlak, ale zapomněli bránit. V 52. minutě při ojedinělé útočné akci předložil Mihálik ideálně míč Havlíkovi a ten se poprvé v sezoně zapsal mezi ligové střelce. O 17 minut později Čihák poslal v šestnáctce k zemi Vechetu a Mihálik dal z pokutového kopu svůj třetí gól v tomto ročníku nejvyšší soutěže.

Hosty ve druhém poločase několikrát podržel brankář Nguyen, hlavně při střelách Ryneše a Gabriela. Po druhé inkasované brance však už svěřenci trenéra Koubka vyloženou šanci neměli. Nezměnil to ani Dvořák, který nastoupil v závěru ke svému 250. ligovému utkání.

"Pokud jde o přístup a enormní nasazení, tak jsme si to takhle představovali. Nebyli jsme ale odměněni, protože jsme udělali chyby. Slovácko z minima vytěžilo maximum, podržel ho brankář Nguyen. Nezkušený Čihák udělal hloupý faul, zbytečná penalta," zhodnotil zápas trenér Východočechů Miroslav Koubek.

Královéhradečtí fotbalisté po zápasech s Plzní a Pardubicemi vyšli potřetí v sezoně doma naprázdno. Slovácko naposledy porazili v roce 2017. Po svém návratu do nejvyšší soutěže s ním v pěti ligových zápasech získali jediný bod za loňskou remízu 2:2.

"Máme nešťastné období, tři porážky za sebou a na jaře první zápas jedeme do Plzně. Tabulka vypadá stále dobře, ale vidíme bodové stavy. Hrajeme o záchranu," uzavřel kouč Koubek.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Luboš Lorinc www.fchk.cz

Štítky Sport, fotbal, první, 16. kolo, Hradec Králové, Slovácko, 1. FC Slovácko, FC Hradec Králové, fotbalista, Ondřej Mihálik, Matěj Ryneš, Marek Havlík, FK Mladá Boleslav, Miroslav Koubek, soutěž, Martin Svědík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Hradce Králové podlehli Slovácku 1:2 a prohráli potřetí za sebou  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.