Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Byl to zápas harakiri, řekl po bláznivé přestřelce hrdina Lev

Dohromady patnáct gólů padlo v neuvěřitelném zápase Hradce Králové s Kladnem. Jeho hlavním hrdinou se stal Jakub Lev, který v poslední sekundě základní hrací doby vyrovnal na 7:7 a poté připravil i rozhodující branku v prodloužení pro McCormacka.

Na úterní večer pod Bílou věží se bude hodně dlouho vzpomínat. Zápas dvou střelecky utrápených týmů nabídl hned několik různých nálad a tváří. Od téměř rekordního hradeckého nástupu přes domácí trápení v přesilovkách, kladenský obrat, stíhací jízdu Mountfieldu, vyrovnání v čase 59:59 až po vítěznou tečku zadáka McCormacka.

"Byl to zápas harakiri, to jsem ještě neviděl. To bylo jako za druhé světové, když lítali a sestřelovali domy. Dopředu to samozřejmě vypadalo dobře, ale dozadu tam bylo okno," připustil Lev v rozhovoru s novináři. "Mohlo to skončit 10:10. Nebo klidně taky 12:12. Jsme rádi za dva body, upletli jsme z něčeho bič, ale musíme si toho hodně vysvětlit. Takhle by to nešlo," ulevil si Jakub Lev.

Královéhradečtí dosud neměli velké problémy v defenzivě, ale tentokrát předvedli snad víc chyb než za několik posledních zápasů dohromady. Vedení 2:0 i 3:2 tým Mountfieldu promarnil a po druhé třetině naopak ztrácel tři góly. Deset minut z druhé části přitom strávil v početních výhodách.

"Bylo to lehkovážností i špatnými přesilovkami. Tým to semlelo. Deset lidí hrálo špatně přesilovky, další vypadli z tempa, protože osm minut nebyli na ledě. Pak se to nabalovalo dokola a takhle to dopadlo," kroutil hlavou Lev.

I za stavu 4:7 ale podle něj hráči pořád věřili, že stav mohou vyrovnat. "Jestli chcete být silný tým, tak prostě musíte bojovat až do konce a doufat, že se to povede. My jsme hráli vyloženě na risk, několik minut bez gólmana. Prostě to vyšlo, šli jsme si za tím a štěstí nás na konci odměnilo," cenil si Lev bojovnosti Východočechů.

Nejvíce odměnilo právě hradeckého útočníka s třicítkou na zádech. Lev dostal puk za brankáře Adama Brízgalu v čase 59:59 a v aréně tak spustil ohromnou vlnu euforie. "Po vstřelení gólu jsou to vždycky největší emoce, a ještě když se vám to povede takhle na konci. Nestává se to každý den, že dáte gól v poslední vteřině," přiznal Lev.

Namísto radosti ze zázračného obratu ale v hradecké kabině zavládlo spíš rozčarování z bláznivého průběhu utkání. "Myslím si, že přijde velká kritika. A oprávněná. Chceme se zlepšovat a určitě se neuspokojíme tím, že jsme to dotáhli. Musíme hrát šedesát minut a být dobří celý zápas. Nespoléhat se na to, že dáme za pár minut tři góly," dodal Lev.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HCHK

Štítky Sport, hokej, extraliga, 17. kolo, Hradec Králové, Kladno, Lev, Jakub Lev, FC Hradec Králové, SK Kladno, Mountfield Hradec Králové, Bílá věž (Hradec Králové)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Byl to zápas harakiri, řekl po bláznivé přestřelce hrdina Lev  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.