Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Některé lanovky v Krkonoších jsou vypnuté, jiné mají omezený provoz

Babí léto láká turisty do hor. Pozor ale na možné komplikace. Ode dneška některé lanovky jezdí v omezeném režimu, jiné jsou vypnuté a dalšího svezení se lidé dočkají až v zimní sezóně.

Kabinková lanovka Černohorský Express je v listopadu v provozu pouze o víkendech a o svátcích. "První jízda je v devět ráno, poslední v šestnáct. Sedačkové lanovky Hnědý vrch a Portášky zůstávají v listopadu mimo provoz," uvádí Skiresort na svých webových stránkách.

Lanovka z Pece pod Sněžkou na Hnědý vrch je v listopadu zcela mimo provoz, lanovka z Velké Úpy na Portášky jezdí pouze o víkendech. Lanovka ze Špindlerova Mlýna na Medvědín jezdí denně do sedmnácti hodin s vyjimkou polední pauzy.  LD innogy line ze Špindlerova Mlýna na Pláně ukončila letní provoz, stejně jako lanovka z Herlíkovic na Žalý.

V provozu zůstává lanovka v Harrachově na vrchol Čertovy hory. Až do 31.10. 2021 jezdí denně od 9:00 do 17:00 hodin. Kdo plánuje výlet na Sněžku, měl by sledovat meteorologickou předpověď zvlášť pečlivě. Lanovka sice jezdí denně od 8 do 18 hodin, ale když vane prudký vítr není možné, aby lanovka pokračovala z mezizastávky Růžohorky dál na vrchol Sněžky. Odstávka se zde plánuje až v listopadu s tím, že o víkendech bude lanovka v provozu.
 

Ohodnoť článek

Foto Petr Pazour

Štítky podzim, lanovky, Krkonoše, skiresort, Špindlerův Mlýn, lanová dráha, Portášovy Boudy, Hnědý vrch, Pec pod Sněžkou, Sněžka, Velká Úpa, Medvědín, Herlíkovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Některé lanovky v Krkonoších jsou vypnuté, jiné mají omezený provoz  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.