Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Svatební veletrh, festival Lega nebo hokej. Kam o víkendu v hradeckém kraji vyrazit?

Během víkendu Královéhradecký kraj opět nabídne řadu zajímavých akcí, které stojí za to navštívit. Pro zasnoubené je tu svatební veletrh, pro děti festival Lega, pro dospěláky vinařské slavnosti a pro milovníky hudby jazzový festival. Přehled těch nejlepších víkendových akcí v regionu přináší Hradecká Drbna v tradičním přehledu.

Svatební veletrh v kampusu UHK 

Během pátečního odpoledne a celé soboty se v Hradci Králové bude konat první ročník Svatebního veletrhu v budově A Univerzity Hradec Králové. Během obou dnů na návštěvníky čekají tři desítky vystavovatelů, kteří snoubencům profesionálně poradí. Budoucí novomanželé sesbírají inspiraci v oblasti módy, gastronomie, květinové výzdoby nebo líčení.  

Doprovodný program veletrhu bude zároveň inspirací pro nastávající novomanžele, jak zabavit svatebčany po celý svatební den. Vstup je zdarma. V pátek od 14:00 do 18:00 a v sobotu od 10:00 do 17:00. 

Postav si svůj vlastní svět  

Statisíce kousků lega, tisíce stavebnic a stovky dětí. I tak by se dala popsat sobotní akce, kterou připravuje Futurum v Hradci Králové. Především pro děti bude připravená LEGO a DUPLO zóna, celá řada soutěží a LEGO výzev. Konec akce je naplánovaný v sobotu kolem šesté večer.  

Za fotbalem nebo hokejem  

Ještě dnes si fanoušci hradeckého hokeje můžou vychutnat zápas na ledě pod Bílou věží. Od 18:00 vypukne 10. kolo hokejové extraligy, ve kterém se Hradec Králové postaví proti Olomouci. A pokud by to fanouškům nestačilo, mohou v neděli vyrazit do sektoru hostů v Mladé Boleslavi.   

A na své si přijdou i fanoušci fotbalu. V sobotu od 16:00 nastoupí Votroci na domácím hřišti Mladé Boleslavi proti FC Zbrojovka Brno.  

Jazz Goes to Town 2022 

Až do neděle se v Hradci Králové koná 28. ročník mezinárodního festivalu Jazz jde městem. Ještě dnes mohou fanoušci vyrazit do kina Bio Centrál na The Shape of Jazz to Come Vol. 3. Zítra je v plánu vystoupení originálního pražského orchestru. A to v Muzeu východních Čech. 

Příští týden se hradeckými ulicemi rozezní jazz. Konat se bude mezinárodní festival

Do Hradce Králové se vrací tradiční festival Jazz Goes to Town. V rámci něho se představí sedm desítek hudebníků z domácí i zahraniční scény. Svoje umění místním předvedou umělci z Ukrajiny, Polska nebo například Německa. Akce se bude konat od...

Den s myslivci na Stříbrném rybníku 

V kempu u Stříbrného rybníku v Hradci Králové je pro veřejnost připravený Den s myslivci 2022. Během soboty se lidé mohou těšit na moderní technologie i tradice, trubače, sokolnictví, kynologii, soutěž ve vaření kotlíkových gulášů, myslivecké soutěže, program pro děti, laserovou střelnici nebo přednášky. 

Celá akce bude obohacená i o hudební program. Ten si vezmou na starosti Nadoraz, Voxel, HakelBand, Mr. Moss. 

Vinařské slavnosti pokračují  

V Hradci Králové se bude tento pátek a sobotu konat October Wine. Jde o setkání odborné i laické veřejnosti, která ochutná několik desítek druhů vín. Vinařská akce se koná v PETROF Gallery. Dnes od 16:00 do 23:00 a během soboty od 14:00 do 23:00. Vstupné je podmíněné zakoupením degustační skleničky za 100 korun.  

Ohodnoť článek

Foto StockSnap | Pixabay

Štítky kam, vyrazit, Hradec Králové, kultura, víkend, Královéhradecký, kraj, svatba, Lego, myslivci, víno, jazz, festival, veletrh, Královéhradecký kraj, hokej, Mountfield Hradec Králové, Drbna.cz, Univerzita Hradec Králové, BK Mladá Boleslav, FC Zbrojovka Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Svatební veletrh, festival Lega nebo hokej. Kam o víkendu v hradeckém kraji vyrazit?  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.