Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Muž se vloupal do pěti desítek aut. Za podobné chování už seděl, teď mu hrozí osm let

Policie v Trutnově zahájila trestní stíhání proti sedmatřicetiletému muži a jeho osmadvacetileté parťačce. Oba po celé republice kradli auta. Podle dosavadního vyšetřování se jejich terčem stalo minimálně 50 vozidel. Celková škoda se vyšplhala na 4,5 milionu korun. Oběma hrozí až osm let za mřížemi.

„Jsou obviněni ze spáchání zločinu krádež, z přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, z přečinu poškození cizí věci, maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a poškození cizích práv, čehož se měli dopustit částečně ve spolupachatelství,“ popisuje na webu policie právní rámec mluvčí Šárka Pižlová

Muž měl krást v celkem devíti okresech po celé České republice. V Královéhradeckém kraji bral auta na Trutnovsku a také Náchodsku. Z vyšetřování je patrné, že se vloupal do zhruba 50 vozů. Z některých vzal telefony, platební karty, osobní věci nebo cigarety. Další vozy odvezl celé.  

„Na odcizených autech, která mimo jiné používal k páchání trestné činnosti, také měnil registrační značky a odstavoval je na různých místech po republice, aby ztížil jejich vypátrání,“ dodává policejní mluvčí. 

Muž pro policisty není žádným nováčkem. Jde o recidivistu, který už byl za podobné chování za mřížemi. Brány věznice opustil naposledy v roce 2021. Muže zatkli při krádeži elektrokoloběžky v neděli večer. Jeho partnerku jen o pár hodin dříve ve svém bytě. 

Žena je vyšetřována na svobodě. Podle policejního spisu se podílela na zhruba desítce krádeží. Naopak muž skončil ve vazební věznici, kde si počká na rozsudek soudu. V případě prokázání viny jim hrozí dalších osm let za mřížemi.  

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky krádež, vloupání, Trutnov, Náchod, aut, zloděj, komplic, recidivista, škoda, miliony, Česko, Královéhradecký kraj, okres Trutnov, okres Náchod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž se vloupal do pěti desítek aut. Za podobné chování už seděl, teď mu hrozí osm let  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.