Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Brutal Assault v Jaroměři nabídne během pěti dní okolo 150 kapel

Hudební festival extrémní hudby Brutal Assault nabídne během pěti dní na pěti pódiích koncerty zhruba 150 kapel z Česka i ze zahraničí. Pětadvacátý ročník začne v úterý 9. srpna tradičně v barokní pevnosti Josefov v Jaroměři na Náchodsku a potrvá do 13. srpna. Festival se podle nich vrací do Josefova v plné síle po třech letech a bude o den delší. V letech 2020 a 2021 se kvůli pandemii koronaviru konal v omezeném rozsahu pod jinými názvy. Podrobný program festivalu a další informace jsou na webu.

"Jedna z největších metalových přehlídek v Evropě poprvé začíná už úterním programem, který se naplno rozjede po 14:00. Soupiska nabízí rekordní počet 150 kapel, kde legendy typu Mercyful Fate, Cannibal Corpse, Mayhem nebo Cradle Of Filth střídají mladé naděje ze všech koutů světa," uvedli v tiskové zprávě pořadatelé.

Festival si dlouhodobě zakládá na tom, že nemá headlinery. Podle pořadatelů největším tahákem budou heavymetalisté Mercyful Fate v čele s ikonickým frontmanem Kingem Diamondem. "Mercyful Fate hrají znovu po 23 letech koncertní pauzy, takže v tomto případě jde o exkluzivní vystoupení," uvedl Pavel Pavlík z pořadatelské agentury. Dodal, že na programu budou kapely z více než 20 zemí světa.

Součástí festivalu bude tradičně také doprovodný program, například již zavedené horor kino, autogramiády, ale i výstavy. Přibude postapokalyptická zóna inspirovaná filmy Mad Max a počítačovou hrou Fallout, jazzová vinárna s živým pianistou, Plechová huba - soutěž v pojídání chilli, podzemní atrakce Pit of Doom pro odvážné, nebo Brut ALE - speciálně uvařené pivo pro 25. výročí festivalu, uvedli pořadatelé. Pavlík upozornil, že vstupenky zakoupené od září 2019 zůstávají v platnosti i na tento ročník. "Vyprodáno není, zájemci nemusí mít strach, že by vstupenky nesehnali," řekl.

Brutal Assault vznikl původně jako malá akce na Moravě a často měnil místo svého konání. Přelom přinesl rok 2006, kdy díky atraktivnímu programu do Svojšic u Přelouče dorazilo sedm tisíc lidí, po přesunu do Josefova návštěvnost ještě vzrostla. V posledním předpandemickém roce v roce 2019 dorazilo na festival 22 až 23 tisíc lidí včetně umělců a servisu přehlídky.

Loni se konal festival v komornější podobě pod názvem Josefstadt, šlo o třídenní zástupnou akcí za odložený Brutal Assault. Josefstadt byl původní německý název Josefova. V roce 2020 šlo pouze o dvoudenní akci nazvanou Josefoff, který byl kvůli epidemii koronaviru také s omezeným počtem účastníků.

Pevnost Josefov, dnes součást Jaroměře, vznikla v roce 1780 z podnětu císaře Josefa II. kvůli ochraně zemských hranic před Pruskem, o sedm let později byla předána jako bojeschopná. Poté se dál modernizovala, a to až do roku 1850, kdy zažívala největší rozkvět.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Brutal Assault

Štítky ČR, hudba, pop, festival, Brutal Assault, Náchodsko, hudební skupina, Jaroměř, Josefov, pandemie covidu-19, Česko, okres Náchod, Pevnost Josefov, Mercyful Fate, koncert, hudební festival, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brutal Assault v Jaroměři nabídne během pěti dní okolo 150 kapel  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.