Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Ruský hokejový útočník Ščerbak získal povolení pokračovat v Hradci Králové

Ruský hokejový útočník Nikita Ščerbak bude pokračovat v extraligovém Hradci Králové. Vedení Mountfieldu HK se podařilo pro šestadvacetiletého rodáka z Moskvy zajistit dočasná potřebná povolení, aby jako Rus mohl při válečné agresi jeho rodné země na Ukrajině v Česku působit. Ščerbak v úterý přiletěl po letním pobytu v Severní Americe, aby se zapojil do přípravy.

"Jsem rád, že Nikita bude i nadále součástí našeho týmu. Měl by patřit k našim nejproduktivnějším hráčům, což naznačil již v minulé sezóně," řekl klubovému webu generální manažer Aleš Kmoníček.

Na východ Čech přišel Ščerbak v polovině ledna z Banské Bystrice a ve 22 zápasech za Mountfield včetně play off si připsal 14 bodů za pět branek a devět asistencí.

Ščerbak má i zkušenosti z NHL, kde za Montreal a Los Angeles sehrál 37 zápasů a připsal si osm bodů za šest branek a dvě asistence. Montreal jej draftoval v roce 2014 v 1. kole na 26. místě.

V AHL má na kontě za St. John's, Laval, Ontario a Texas 196 duelů v základní části a 121 bodů (37+84). Ve čtyřech zápasech play off vstřelil jeden gól a u jednoho asistoval. V ročníku 2019/20 působil v KHL a v 31 utkáních za Omsk a Čeljabinsk zaznamenal tři branky a osm přihrávek.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Mountfield HK

Štítky Sport, hokej, extraliga, Hradec Králové, Ščerbak, Mountfield Hradec Králové, Ukrajina, Česko, Moskva, Severní Amerika, útočník, Montreal Canadiens, National Hockey League, Aleš Kmoníček, Los Angeles Kings

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ruský hokejový útočník Ščerbak získal povolení pokračovat v Hradci Králové  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.