Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

SPD v Hradci Králové povede do voleb učitelka a ekonomka Irena Němcová

Jedničkou hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) pro zářijové komunální volby v Hradci Králové bude středoškolská učitelka a ekonomka Irena Němcová. Na kandidátce SPD budou také kandidáti nominovaní stranou Trikolora. V posledních volbách v roce 2018 SPD v Hradci Králové získala 4,2 procenta hlasů a do zastupitelstva se nedostala.

Němcová před čtyřmi lety kandidovala za SPD v Hradci Králové ze 13. místa kandidátky. Hnutí SPD by se v Hradci Králové chtělo mimo jné zaměřit na nabídku dostupného bydlení a zlepšení dopravy ve městě, uvedla předsedkyně SPD v Královéhradeckém kraji a poslankyně Vladimíra Lesenská.

Hlavní politické strany v Hradci Králové oznámily lídry již dříve. Hnutí ANO povede krajská zastupitelka Jana Šandová. Lídrem ODS bude ředitel hradecké městské policie Miroslav Hloušek. Koalici HDK a TOP 09 vede prorektorka Univerzity Hradec Králové Pavlína Springerová (HDK). Jedničkou Pirátů bude opět poradce ve strojírenství Pavel Vrbický a uskupení Změna pro Hradec a Zelení znovu povede Adam Záruba. Jedničkou lidovecké kandidátky Koalice pro Hradec bude vodohospodářka Růžena Divecká. Kandidátku KSČM opět povede bývalá krajská radní pro školství Táňa Šormová.

Do voleb v Hradci Králové jdou i další strany a také nová uskupení. Lídrem STAN bude logistik Luboš Hoker, ČSSD se do hradeckého zastupitelstva pokusí vrátit z pozice lídra obchodní manažer Jan Král. Lídrem nově vzniklého hnutí Rozvíjíme Hradec bude senátor, hradecký a krajský zastupitel a právník Jan Holásek. Nové uskupení vedené řediteli městem zřizovaných škol mající název Hradečtí kantoři a Nestraníci povede ředitel ZŠ Mandysova Jan Faltýnek.

Po volbách v roce 2018 vytvořilo v Hradci Králové koalici vítězné hnutí ANO s ODS a uskupením Změna pro Hradec a Zelení. Po odchodu Změny a Zelených se však koalice na podzim 2020 rozpadla a nová nevznikla.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Faltus

Štítky ČR, volby, SPD, obce, Hradec Králové, Svoboda a přímá demokracie, ANO 2011, ODS, Hudební divadlo Karlín, Vladimíra Lesenská, Pavlína Springerová, TOP 09, Univerzita Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

J M

Proboha, už I učitelé jsou vygumovaní Okamurou? ????

Pátek, 1. července 2022, 10:31Odpovědět

SPD v Hradci Králové povede do voleb učitelka a ekonomka Irena Němcová  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.