Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Většina koupališť v kraji letos zdraží. Začátek sezony se bude odvíjet od počasí

Na většině koupališť v Královéhradeckém kraji budou muset návštěvníci sáhnout hlouběji do kapsy. Kvůli zvyšujícím se cenám energií se rozhodla zdražit většina námi oslovených koupališť a kempů v regionu. Jako první v hradeckém kraji otevře Flošna v Hradci Králové. Ostatní se budou přidávat v příštích týdnech.

Díky vyhřívaným bazénům si může koupaliště Flošna v Hradci Králové dovolit otevřít už tento pátek. První plavci mohou dorazit už v deset dopoledne. I zde však za vstupné budou muset zaplatit více. V závislosti na vstupném se jedná o zdražení od 13 do 40 procent. V průměru kolem 20 korun.  

Koupaliště Flošna v Hradci Králové zahájí sezonu v pátek. Vstupné zdraží

Koupaliště Flošna v Hradci Králové zahájí letní sezonu v pátek 20. května. Voda v bazénech bude vyhřívaná na 26 stupňů Celsia a v provozu budou všechny atrakce i služby koupaliště. Doba kolem 20. května je podle něj obvyklý čas, kdy koupaliště...

Jedním z dalších otevřených koupališť bude to v Třebechovicích pod Orebem. Pokud to počasí dovolí, zahájí sezonu 4. června. Jde o jednu z mála plováren, která se rozhodla nechat stejné ceny jako v loňském roce. „V současné době provádíme rekonstrukci relaxačního a dětského bazénu, aby pro návštěvníky byl pobyt v těchto bazénech kvalitnější zvláště z hlediska bezpečnosti,“ uvedl pro naší redakci ředitel technických služeb Richard Nádvorník.  

Ve stejný den by se mohl otevřít i bazén Pecka na Jičínsku. Samotný kemp už funguje od dubna. „Ceny jsme byli nuceni zvednout v rámci zdražování energií,“ potvrdil redakci Jiří Šacler z recepce kempu. Podle jeho informací má jít o desítky korun. Do nové sezony bazén vstoupí s novým nátěrem.  

Vzápětí by mělo otevřít i Jiráskovo koupaliště v Náchodě. Provozovatelé by chtěli první návštěvníky přivítat 11. června. I zde však došlo k úpravě ceníku. Celodenní vstupné se zvedlo o 20 korun na 100 korun pro dospělého. Senioři si připlatí desetikorunu. „V našem areálu je nový nerezový dětský bazén s atrakcemi a nová brodítka se sprchami,“ uvedla pro Hradeckou Drbnu ředitelka Sportovního zařízení města Náchod Kateřina Kramlová

Mezi posledními se přidá koupaliště v Trutnově. To by mělo být v provozu od 17. června. Zastupitelstvo města na svém posledním jednání odsouhlasilo, že vstupné zůstane stejné jako loni. „Vzhledem k tomu, že naše koupaliště je druhým rokem po celkové rekonstrukci – novinky budou pouze v doplňkových službách například Teqball,“ uvedl za provozovatele koupaliště pro naší redakci Radek Horák.  

Otázkou je, jakým způsobem start nové sezony v Královéhradeckém kraji podpoří počasí. Z historického měření vyplívá, že průměrná teplota se v první polovině července pohybuje na hranici 17 stupňů Celsia. To však neznamená, že tomu tak bude i letos.  

Ohodnoť článek

Foto MEBYS

Štítky koupaliště, sezona, novinky, cena, zdražení, vstupné, Královéhradecký, kraj, Pecka, Třebechovice, Trutnov, Hradec Králové, Flošna, koupání, léto, voda, Královéhradecký kraj, bazén, Radek Horák, Náchod, Třebechovice pod Orebem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Většina koupališť v kraji letos zdraží. Začátek sezony se bude odvíjet od počasí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.