Počasí dnes10 °C, zítra12 °C
Sobota 5. října 2024  |  Svátek má Eliška
Bez reklam

Zákaz rozdělávání ohně ve volné přírodě se ode dneška ruší

Na území Královéhradeckého kraje ode dneška již neplatí zákaz rozdělávání a manipulace s ohněm ve volné přírodě. Zákaz platil od 25. července 2018, kdy hejtman Královéhradeckého kraje Jiří Štěpán vyhlásil období mimořádných klimatických podmínek. Kraj i přesto nadále vybízí všechny obyvatele a turisty k ostražitosti.

„Po posouzení situace a projednání s ředitelem krajského hasičského sboru jsem se rozhodl odvolat opatření spojená s obdobím mimořádných klimatických podmínek. Děkuji všem občanům za trpělivost, ale prosím, abychom všichni byli i nadále ostražití a při manipulaci s ohněm ve volné přírodě dbali na bezpečnost nás i našeho okolí. Letošní léto bylo rekordní nejen, co se týká teplot, ale i sucha, se kterým příroda ještě stále bojuje,“ sdělil hejtman Jiří Štěpán, který je odpovědný za oblast krizového řízení a fungování krajského integrovaného záchranného systému.

V letních měsících zaznamenal Hasičský záchranný sbor Královéhradeckého kraje rekordní množství výjezdů k požárům. Celkem jednotky požární ochrany vyjížděly k 366 takovýmto případům. Nejčastěji to byly požáry lesních, polních a travních porostů, které toto léto hořely dokonce třikrát častěji než loni.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky požár, zákaz, hejtmanství, Královéhradecký kraj, příroda, Jiří Štěpán, Hasičský záchranný sbor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zákaz rozdělávání ohně ve volné přírodě se ode dneška ruší  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.