Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Stavba bazénu ve Vrchlabí je za polovinou. Měl by otevřít na konci roku

Stavba krytého bazénu ve Vrchlabí je za polovinou. Ke konci března bylo prostavěno zhruba 53 milionů korun bez DPH z celkových 188 milionů korun bez DPH. Bazén by se měl otevřít prvním návštěvníkům v druhé polovině prosince. Už je zastřešený a pokračují práce v interiérech. Stavba, která začala loni v dubnu, by měla být hotová koncem srpna, přičemž od září do konce října jsou v plánu provozní zkoušky.

"Nerezový bazén je téměř dokončen, provádějí se příčky, podlahy, rozvody, zasklívá se vestibul. Objekt je pod střechou. Jedeme podle plánu, nyní přijdou na řadu dokončovací práce," řekl starosta Vrchlabí a senátor Jan Sobotka (Zvon).

K dosud vynaložené částce na stavbu bazénu řekl, že může zkreslovat skutečný stav věci. "Stavba je určitě za polovinou, i když to z hlediska fakturace nevypadá. Je hotová hrubá stavba, přičemž náklady za technologie, vzduchotechniku, nerezy, topení a podobně se zpravidla fakturují, až je celý soubor dodělaný. Přichází na řadu nákladnější část projektu," řekl Sobotka.

Město výstavbu bazénu financuje z vlastních zdrojů, radnici se nepodařilo získat dotaci od Národní sportovní agentury. "Máme na to dostatečné rezervy, město si našetřilo. Kvůli bazénu jsme žádné investice škrtnout nemuseli. Letos počítáme na dokončení akvaparku 150 milionů korun. Připravovali jsme to několik let," řekl Sobotka.

Město zahájilo stavbu loni v dubnu, když bylo v místě vybudované parkoviště, komunikace a inženýrské sítě, to vše za zhruba 20 milionů korun s DPH. "Celkové náklady na vybudování akvaparku jsou tedy přes 200 milionů korun," řekl Sobotka.

Součástí akvaparku budou plavecký bazén se čtyřmi dráhami o délce 25 metrů, cvičný bazén, relaxační bazén, vířivky, venkovní tobogan a další atrakce. Roční kapacita má být 100 tisíc až 110 tisíc návštěvníků, zhruba 300 až 340 návštěvníků denně.

Bazén vzniká v areálu Vejsplachy na okraji Vrchlabí u rybníku Kačák, který město před pěti lety přebudovalo na přírodní koupaliště. V areálu Vejsplachy město již dříve otevřelo nákladem 120 milionů korun sportovní areál o rozloze přes sedm hektarů.

Ve dvanáctitisícovém městě na úpatí Krkonoš se o novém krytém bazénu mluvilo téměř 40 let, výstavba akvaparku představuje jednu z největších investic v novodobé historii Vrchlabí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto město Vrchlabí

Štítky ČR, správa, stavby, rekreace, Vrchlabí, bazén, Jan Sobotka, aquapark

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stavba bazénu ve Vrchlabí je za polovinou. Měl by otevřít na konci roku  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.