Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Změnu a Zelené povede do voleb v Hradci Králové opět Adam Záruba

Lídrem kandidátky uskupení Změna pro Hradec a Zelení pro zářijové komunální volby v Hradci Králové bude zastupitel a člen rady města Adam Záruba. Na druhém místě bude opět kandidovat ekolog Martin Hanousek (Zelení). Při minulých volbách před čtyřmi roky uskupení Změna pro Hradec a Zelení získalo 6,84 procenta hlasů a v sedmatřicetičlenném zastupitelstvu obsadilo tři místa.

Cílem bude podle Záruby minimálně zopakovat volební výsledek z roku 2018. "K hlavním tématům našeho programu budou patřit bydlení, dokončení územního plánu města a ochrana životního prostředí," řekl Záruba, který kandidátku vedl již ve volbách v letech 2010, 2014 a 2018. Zárubovou hlavní prací je výstavba a provoz Podorlického skanzenu v Krňovicích.

Změna a Zelení po volbách v roce 2018 utvořili na radnici koalici s hnutím ANO a ODS, koalice měla nejtěsnější většinu 19 hlasů. Na podzim 2020 Změna a Zelení koalici opustili. "Jsme si vědomi, že řada lidí nám má za zlé, že jsme se do této neúspěšné koalice zapojili. Tohoto nebezpečí jsme si (před volbami) vědomi," řekl Záruba.

Nová koalice na radnici od podzimu 2020 již nevznikla. Rada města má nyní devět členů z původních 11 a je složená ze čtyř lidí z ODS, čtyř za ANO a Záruby jako zástupce Změny. ODS má post primátora a jednoho náměstka, ANO má dva náměstky primátora.

Lídry pro podzimní komunální volby v Hradci Králové již mají ANO, ODS, KSČM, hnutí STAN a koalice Hradeckého demokratického klubu (HDK) a TOP 09. Hnutí ANO povede krajská zastupitelka Jana Šandová. Lídrem ODS bude ředitel hradecké městské policie Miroslav Hloušek. Koalici HDK a TOP 09 vede prorektorka Univerzity Hradec Králové a hradecká zastupitelka Pavlína Springerová (HDK). Kandidátku KSČM povede stejně jako v roce 2018 bývalá krajská radní pro školství Táňa Šormová. Lídrem STAN bude logistik Luboš Hoker.

Ohodnoť článek

Štítky ČR, volby, obce, Hradec Králové, Změna pro Hradec a Zelení, koalice, ANO 2011, ODS, Martin Hanousek, Hradecký demokratický klub, KSČM, TOP 09, Starostové a nezávislí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Změnu a Zelené povede do voleb v Hradci Králové opět Adam Záruba  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.