Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Město Hradec Králové ocenilo své sportovce. Patronát nad anketou převzala Kateřina Siniaková

Hradec Králové je městem sportovců. Představitelé radnice ocenili ty nejtalentovanější mladé naděje během slavnostního večera, a to za jejich sportovní výkony z předchozích dvou let. Patronkou ankety se stala olympijská vítězka Kateřina Siniaková, jejíž tenisové začátky se pojí právě s Hradcem Králové.

Město Hradec Králové si na rozvoji sportu zakládá. Kluby podporuje různými dotacemi a snaží se stále zlepšovat taky sportovní zázemí, které mají mladé naděje k dispozici. „Všem oceněným sportovcům a jejich trenérům patří velký dík za vytváření příkladů pro ostatní a vzornou reprezentaci,“ řekl primátor Alexandr Hrabálek (ODS).

V souvislosti s tím primátor velmi ocenil, že patronát nad akcí převzala tenistka Kateřina Siniaková. „Ta je tím nejlepším příkladem pro naše mladé sportovce. Díky ní vidí, že píle a osobní oběti nesou výsledky, které je mohou dostat třeba až do světové špičky v jejich sportovním odvětví,“ uvedl Hrabálek.

Primátor zároveň vyzdvihl odhodlání rodičů mladých sportovcům, kteří dětem vytváří tak důležité zázemí a poskytují podporu, bez které by jejich úspěchy nebyly možné. Během slavnostního večera byli oceněni nejúspěšnější sportovci a sportovní kolektivy v kategoriích mládeže a dospělých.

V kategorii dospělých se sportovcem roku stal střelec a olympijský medailista David Kostelecký, na druhém místě skončil atlet Michal Desenský a třetí místo obsadil cyklista Michael Kukrle.  „Vedle nich byli oceněni také fotbalista Pavel Dvořák, karatistka Anna Faltová nebo sportovní střelec, paralympionik Tomáš Pešek,“ uvedla na webu města tisková mlvučí Kateřina Šmídová.

V kategorii jednotlivců mládeže Naděje královéhradeckého sportu získali ocenění golfista Filip Červinka, plavkyně Kateřina Zimová, běžkyně Michaela Metelková, atlet David Jarolímek, karatista Denis Hanzlík, vodní slalomář Tomáš Indruch, judistka Luisa Pokorná, fotbalista Daniel Kutík, gymnastka Nathali Tučková a běžec Jakub Chaloupský.

V soutěži sportovních kolektivů patří prvenství hokejistům hradeckého Mountfieldu, kteří v letošním roce vyhráli Prezidentský pohár pro vítěze základní části extraligy a ve městě je díky nim o tento sport velký zájem. Ocenění si osnesli taky hradečtí fotbalisté z A týmu mužů FC Hradec Králové a družstvo Elkov Kasper Cycling Teamu.

Ve stejné kategorii ale o něco mladší ročníky záskali titul starší žáci FC Hradec Králové, mladší žákyně pozemního hokeje Hockey Club Slavia HK a mažoretky Cheeky Cheerky – junior.

V kategorii trenér/ka a cvičitel/ka bodovaly náčelnice sokolské Župy Orlické HK Vlasta Kaplanová, trenérka ženského fotbalu Radka Kozlovská a cvičitelka Eva Vlčková. Anketa měla i kategorii síň slávy, do které byla uvedena propagátorka cvičení rodičů a dětí a zakladatelka MŠ Pohádka paní Hana Procházková.

Kompletní výsledky spolu s dalšími informacemi o oceněných sportovcích a trenérech budou v tomto týdnu zveřejněny na webových stránkách města,“ dodala mluvčí.

Ohodnoť článek

Štítky Královéhradecký kraj, Hradec Králové, sportovci, anketa, ocenění, cena, vyznamenání, síň slávy, mládež, tenistka, Kateřina Siniaková, Mountfield Hradec Králové, trenér, Alexandr Hrabálek, fotbalista, FC Hradec Králové, ODS, olympijské hry, MŠ POHÁDKA

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město Hradec Králové ocenilo své sportovce. Patronát nad anketou převzala Kateřina Siniaková  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.