Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

Horská střediska v Královéhradeckém kraji nabízejí výborné podmínky k lyžování

Horská střediska v Královéhradeckém kraji v Krkonoších a v Orlických horách nabízejí výborné podmínky k lyžování. Na sjezdových tratích leží od 30 do 140 centimetrů sněhu, upraveny jsou i desítky kilometrů tras pro běžkaře, řekli dnes ČTK provozovatelé lanovek a vleků. Na horách by mělo být o víkendu pěkné počasí, v neděli se čeká až jasná obloha.

V šesti střediscích SkiResortu Černá hora - Pec pod Sněžkou mají lyžaři k dispozici 49 kilometrů sjezdovek. "Na sjezdovkách je až metr a půl sněhu. Otevřena je černohorská sáňkařská cesta či snowtubing," řekla mluvčí SkiResortu Zina Plchová. Večerní lyžování resort nabízí na Černé hoře, v Peci pod Sněžkou, ve Velké Úpě a od čtvrtka do soboty také ve Svobodě nad Úpou.

V největším českém lyžařském středisku ve Špindlerově Mlýně se dnes lyžovalo na 26 kilometrech sjezdovek, na kterých leželo až 70 centimetr sněhu. Otevřené byly všechny hlavní sjezdové tratě. Dostatek sněhu na sjezdovkách hlásí i menší a níže položené krkonošské areály jako třeba Mladé Buky, Prkenný Důl, Dolní Dvůr, Strážné.

Výborné lyžování nabízejí i střediska v Orlických horách. V Říčkách v Orlických horách je na sjezdovkách 80 až 130 centimetrů sněhu. "Otevřeny jsou všechny tři sjezdové tratě. V provozu je šestisedačková lanovka, vlek tatrapoma máme v záloze pro případ většího počtu návštěvníků. Běžecké trasy jsme upravili od Homole po Panské pole," uvedli vlekaři z Říček. I v Deštném v Orlických horách jsou otevřené všechny sjezdovky, leží na nich asi 85 centimetrů sněhu.

Horská služba v Krkonoších nabádá k bezpečnosti. V minulém týdnu měla 269 výjezdů

V Krkonoších stále platí druhý stupeň lavinového nebezpečí. I proto Horská služba Krkonoše nabádá k opatrnosti při pohybu v hřebenových partiích. Například v minulém týdnu museli záchranáři k 269 případům. Lidé by měli sledovat aktuální předpověď...

V Krkonoších nadále platí druhý stupeň lavinového nebezpečí z pětidílné mezinárodní stupnice. Při druhém lavinovém stupni jsou podmínky pro túry převážně bezpečné. "Na hřebenech Krkonoš je okolo 120 až 160 centimetrů sněhu. Po oblevě a dešti se prudce ochladilo, čímž vznikla ledová krusta, na kterou za poslední dny napadlo 40 centimetrů nového sněhu," uvedla horská služba. Na hřebeni Orlických hor leží asi 75 centimetrů sněhu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ivabalk | Pixabay

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Královéhradecký, kraj, Krkonoše, Orlické hory, lyžování, sjezdovka, sníh, podmínky, dobré, Královéhradecký kraj, Pec pod Sněžkou, Černá hora, Velká Úpa, Svoboda nad Úpou, Špindlerův Mlýn

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Horská střediska v Královéhradeckém kraji nabízejí výborné podmínky k lyžování  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.