Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Česká republika vyhlásila veřejnou sbírku pro Ukrajinu

V reakci na útok ruských ozbrojených sil na území Ukrajiny a současnou eskalaci ozbrojeného konfliktu vyhlásila Charita Česká republika veřejnou sbírku na pomoc obyvatelům zasažených oblastí. Z krizového fondu zároveň uvolnila půl milionu korun na bezprostřední pomoc.

Charita České republiky se v první fázi zaměří na okamžitou podporu lidí zasažených boji. Ať už budou muset uprchnout, nebo zůstanou v místě konfliktu. Tato pomoc se soustředí na zajištění základních potřeb, jako jsou voda, potraviny, hygienické potřeby či přístřeší. Součástí intervence je i poskytnutí psychologické pomoci. Na okamžitou pomoc uvolnila Charita České republiky půl milionu korun.  

„Situace na Ukrajině je již nyní alarmující, východ země čelí humanitární krizi nepřetržitě od roku 2014. Eskalace konfliktu ještě dál zvýší počet těch, kteří budou potřebovat bezprostřední pomoc při zajištění základních životních potřeb. Jsme připraveni se na pomoci obyvatelům stiženým válkou podílet, a to tím spíš, že se jedná o zemi nám tak blízkou,“ říká Evžen Diviš, regionální manažer pro oblast postsovětských zemí a Blízkého východu. 

Přes účet, DMS nebo QR kódem 

Na pomoc lidem zasaženým ozbrojeným konfliktem na Ukrajině může pomoct široká veřejnost. Možností je hned několik. Prvním je sbírkový účet 55660022/0800. Veškeré platby je třeba posílat přes variabilní symbol 104. 

Přispět lze i pomocí dárcovské SMS na telefonním čísle 87 777. Samotným tvarem lidé zvolí přispívanou částku: DMS CHARITASVET 30, 60 nebo 90. Další možností je QR kód

„Výtěžek sbírky pomůže lidem zasaženým válkou zajistit základní životní potřeby. Děkujeme všem, kteří obyvatelům Ukrajiny v téhle těžké době pomohou,“ dodává Diviš. 

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto levaperspektiva.cz | Zdroj Charita ČR

Štítky charita, ČR, Ukrajina, podpora, finance, sbírka, účet, QR, kód, MDS, dárcovství, Česko, Blízký východ, veřejná sbírka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Česká republika vyhlásila veřejnou sbírku pro Ukrajinu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.