Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Neděle 22. září 2024  |  Svátek má Darina
Bez reklam

Klicperovo divadlo v Hradci Králové po zrušení covidových certifikátů čeká více diváků

Královéhradecké Klicperovo divadlo přivítalo dnešní zrušení povinnosti prokazovat se při vstupu covidovým certifikátem. Divadelníci míní, že do hlediště díky tomu přijde více diváků. k.

"Diváci na to čekali, spousta se jich dotazovala, kdy uvolnění nastane. Věříme, že se nám mnoho diváků vrátí," řekl mluvčí divadla Martin Sedláček.

Divadlo očekává, že výraznější nárůst zájmu o vstupenky by mohl přijít příští týden. Poptávka po divadle v aktuálním týdnu je podle Sedláčka ovlivněná tím, že v okrese Hradec Králové jsou jarní prázdniny. Současná návštěvnost divadla je v porovnání s dobou před epidemií covidu asi o třetinu nižší.

Epidemie ovlivňuje i program divadla. "Tento týden jsme museli zrušit dvě představení kvůli tomu, že několik herců a zaměstnanců muselo do karantény nebo do izolace," řekl Sedláček. Návštěvníkům divadla doporučil, aby se před cestou do divadla podívali na jeho web, zda na poslední chvíli nenastala nějaká změna.

Přes epidemii divadlo nadále připravuje první premiéru letošního roku. Bude jí komedie z pera britské dramatičky Laury Wadeové Doma, jsem zlato! Divadlo premiéru chystá na sobotu 19. února.

Ohodnoť článek

Autoři

Štítky ČR, koronavirus, divadlo, Hradec Králové, Klicperovo divadlo, Martin Sedláček, jarní prázdniny, Laura Wade

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Klicperovo divadlo v Hradci Králové po zrušení covidových certifikátů čeká více diváků  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.