Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Mountfield přistupuje k selekci permanentkářů. Na zápasy se nově nedostanou majitelé vybraných červených karet

Poslední utkání hradeckého Mountfieldu přilákala velký počet fanoušků. Kvůli vládním nařízením je ale kapacita sportovních akcí stále omezená na tisíc lidí. Klub musí kvůli zvýšenému zájmu přistoupit k selekci permanentkářů. Na zápasy se nově nedostanou majitelé červených permanentek s uvedenou částkou na zadní straně.

Od konce listopadu platí v České republice nařízení, které umožňuje vstup na sportovní či kulturní akce pouze tisícovce lidí. O utkání hradeckého hokejového klubu je ale v posledních dnech mnohem větší zájem, a tak je klub nucen omezit přístup do ČPP Arény.

Představitelé klubu nechtějí přistupovat k losování premanentkářů, přesto se části z nich omezení dotkne. Kvůli nastaveným restrikcím bude nutné majitele permanentek selektovat a seřadit dle výše jejich podpory v aktuální sezóně, respektive podle zvolené varianty kompenzací za nenavštívené zápasy z loňského ročníku. Vedení klubu vidí toho řešení jako nejvíc férové ze všech zvažovaných variant.

Od nedělního zápasu 16. ledna 2022 proti Kometě Brno bude vstup do ČPP Arény umožněn pouze držitelům permanentek V.I.P. FANS (fialové karty), partnerům klubu (zlaté GOLD karty, stříbrné SILVER karty) a majitelům sponzorských karet či členům fanklubu (červené karty bez uvedené ceny). Majitelů těchto permanentek se restrikce nijak nedotknou a budou na zápasy moct chodit tak jak jsou zvyklí.

Naopak vlastníci červených permanentek s uvedenou částkou na zadní straně budou mít své karty pro následující zápasy zneplatněné. Jde o fanoušky, kteří v rámci loňských kompenzací zvolili Variantu 2 a ty, kteří si pořídili permanentku ve volném prodeji v období od 16. do 29. října 2021. Mountfield HK se už před sezonou snažil vyjít všem majitelům permanentek maximálně vstříc. Vzhledem k velkému zájmu fanoušků o poslední zápasy ale musel přistoupit k těmto nepopulárním krokům.

Všem těm, kterých se tato restrikce týká, se klub velice omlouvá. Nicméně jde o nezbytný krok vedoucí k dodržení omezené kapacity nastavené Ministerstvem zdravotnictví. Extraligové kluby se ve spolupráci s Českým hokejem snaží vyjednat s příslušnými orgány změny nastavených pravidel. Pro jejich přijetí je nutné respektovat a dodržovat veškerá platná opatření,“ píše na svých stránkách vedení klubu.

V tuto chvíli není jisté, kolika utkání se bude tento systém vstupů týkat. Další postup se fanoušci hradeckého hokeje dozví v průběhu nebo po skončení aktuální sezóny.

Přísněji se taky bude kontrolovat nošení respirátorů na stadionu, na což byl klub upozorněn ze strany Krajské hygienické stanice. Podle vedení je nutné tato pravidla důsledně dodržovat, aby nedošlo k dalším restrikcím. V případě neuposlechnutí pokynů pořadatelské služby na jejich nasazení mohou pořadatelé v krajním případě přistoupit k výzvě opuštění prostor ČPP Arény.

Mountfield HK děkuje za pochopení a spolupráci. Zároveň si přeje, aby špičkové výkony hradeckých hokejistů mohly co nejdříve sledovat opět zaplněné tribuny – k tomu je ale zapotřebí kromě jiného zodpovědnost každého návštěvníka ČPP Arény,“, dodává klub.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Královéhradecký kraj, Hradec Králové, Mountfield, hokej, hokejový klub, permanentka, fanoušci, omezení, platnost, vedení klubu, aréna, vstupné, hygiena, Mountfield Hradec Králové, Česko, HC Kometa Brno, červená karta, Ministerstvo zdravotnictví České repu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mountfield přistupuje k selekci permanentkářů. Na zápasy se nově nedostanou majitelé vybraných červených karet  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.