Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Mění se jízdní řády. Kraj tím reaguje na požadavky cestujících

Od pondělí 10. ledna 2022 se mění jízdní řády některých vlakových a autobusových spojů. K mimořádné změně dochází na základě připomínek, které zaslali samotní cestující. Nové spoje budou lépe navazovat a zajistí lepší spojení lidem jedoucím například z nočních směn.

Změna jízdních řádů na železnici se dotkne následujících spojů.

Trať 032 Hradec Králové – Jaroměř – Trutnov – Svoboda nad Úpou

Osobní vlak 5102 nově pojede v úseku Trutnov hl. n. – Svoboda nad Úpou o 12 minut později. Z trutnovského hlavního nádraží tak bude odjíždět v 6:32 a do Svobody nad Úpou přijede v 6:47. Díky této úpravě dojde ke zkrácení přestupních časů ve Svobodě nad Úpou mezi osobním vlakem 5102 a návaznými autobusovými spoji.

Trať 040 Chlumec nad Cidlinou – Trutnov

Spěšný vlak 1802 Trutnov hl. n. 6:14 – Chlumec nad Cidlinou 8:25, který jede v pracovní dny nově zastaví na zastávce Trutnov-Volanov, a zajistí tak dopravu zaměstnanců do Hostinného z noční směny ve volanovské průmyslové zóně. Z důvodu mimořádné změny zastavování bude tento vlak nově označen jako Sp 99802.

Spěšný vlak 1819 Kolín 18:42 – Trutnov hl. n. 21:43 nově zastaví na zastávce Trutnov-Volanov, a zajistí tak dopravu zaměstnanců ze směru Hostinné na noční směnu ve volanovské průmyslové zóně. Z důvodu mimořádné změny zastavování bude tento vlak nově označen jako Sp 99819.

Změna jízdních řádů autobusů se dotkne následujících spojů.

Linka 263 Dobruška – Opočno/Pohoří – České Meziříčí – Velká Jesenice – Česká Skalice

Na lince 263 vzniká nový spoj v 9:38 z Opočna, žel.st. do Dobrušky, jako přípoj od spěšného vlaku 1880 od Chocně. Dále odpolední spoj se současným odjezdem v 15:45 z Opočna, žel.st. do Dobrušky je uspíšen v celé trase o sedm minut (v Opočně od žel.st. v 15:38). Důvodem je zkrácení doby čekání cestujících mezi plánovaným příjezdem vlaku a odjezdem navazujícího autobusu na osm minut.

Linka 410 Hradec Králové – Dvůr Králové nad Labem – Trutnov – Janské Lázně – Pec pod Sněžkou – Malá Úpa

Spoj s původním odjezdem v 6 hodin ze Dvora Králové nad Labem do Trutnova pojede nově již v 5:55, aby byla v Trutnově zajištěna návaznost na vlak do Svobody nad Úpou.

Ohodnoť článek

Štítky Královéhradecký kraj, jízdní řád, autobus, vlak, změna, dopravce, cestující, spoj, noční směna, požadavek, Trutnov, Svoboda nad Úpou, Hradec Králové, Dobruška, Chlumec nad Cidlinou, Jaroměř, Dvůr Králové nad Labem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mění se jízdní řády. Kraj tím reaguje na požadavky cestujících  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.