Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Nové Pace bude o víkendu fungovat mobilní očkovací tým. Zájemci dostanou vakcínu bez předchozí registrace

V Nové Pace na Jičínsku bude od víkendu fungovat nový mobilní očkovací tým. V hlavní budově autobusového nádraží bude nabízet očkování proti covidu-19 bez předchozí registrace. Sebou bude nutné mít pouze občanský průkaz a kartičku zdravotní pojišťovny.

Zájemci budou moci přijít v sobotu 8. ledna mezi 10 a 17 hodinou a v neděli 9. ledna mezi 9 a 17 hodinou. "Cílem je nabídnout další možnost očkování pro obyvatele Nové Paky a okolí," uvedl mluvčí hejtmanství Dan Lechmann.

Mobilní očkovací tým zajistí ve spolupráci s Královéhradeckým krajem nezisková společnost Podané ruce. "Tým bude moci naočkovat za den až 1200 zájemců,“ uvedl Lechmann.

V Královéhradeckém kraji se očkuje na deseti místech. Očkování zajišťují také praktičtí lékaři a děti očkují i pediatři. Jako první zahájila očkování proti covidu-19 Fakultní nemocnice v Hradci Králové. V neděli 2. ledna to byl přesně rok. Jen tady zdravotníci od 2. ledna 2021 podali více než 210 tisíc dávek vakcíny proti covidu. Celkově bylo v kraji spotřebováno přes 800 tisíc dávek vakcíny.

Incidence, tedy počet nakažených na sto tisíc obyvatel za posledních sedm dní, byla 4. ledna v Královéhradeckém kraji na hodnotě 371, před týdnem 393 a v předchozím týdnu v pondělí 662.

Ohodnoť článek

Štítky Královéhradecký kraj, Nová Paka, Jičínsko, očkování, mobilní tým, vakcína, covid-19, registrace, kapacita, hejtmanství, očkování proti COVID-19, okres Jičín, Fakultní nemocnice Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Nové Pace bude o víkendu fungovat mobilní očkovací tým. Zájemci dostanou vakcínu bez předchozí registrace  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.