Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kam vyrazit o víkendu? Za gulášem, Halloween nebo na strašidelnou stezku

Nadcházející víkend nabídne ve východních Čechách opět řadu zajímavých akcí. Do Muzeu východních Čech v Hradci králové můžete vyrazit na vánoční výstavu. Podobně svátečně vás naladí i v zámeckém sklepení v Litomyšli. V sobotu v Deštném v Orlických horách ochutnáte guláš na mnoho způsobů. Děti vezměte do areálu Bojiště v Trutnově na strašidelnou stezku a dozvuky Halloweenu nabídne v neděli zámek v Hořicích.

Muzeum východních Čech v Hradci Králové zve od 5. listopadu až do 6. února 2022 na výstavu Vánoční variace, která návštěvníkům představí historické vánoční ozdoby ze sbírky Věry Dvořáčkové a také různorodou tvorbu současných výrobců ozdob z oblasti severovýchodních Čech. Návštěvníci uvidí ozdoby z papíru, vaty, leonského drátu, skleněného vlákna, vosku i tradičního skla.

Také v Litomyšli na zámku už to bude připomínat Vánoce. Do Zámeckého sklepení se vrací prodejní výstava vánočních ozdob, tentokrát pod názvem ...a spali a spali a spali. Celé sklepení propojí tři materiály – dřevo, beton a sklo. Dřevo v podobě soch od řezbáře Vladimíra Harny, betonové sochy od Olbrama Zoubka jsou stálou součástí podzemních sálů a skleněné budou samozřejmě vánoční ozdoby firmy Ozdoba CZ ze Dvora Králové a perličkové ozdoby společnosti Rautis z Poniklé. Na malé i velké čeká workshop, kde si mohou ozdobit vlastní baňku. Z poza rohu bude vykukovat pan Sněhulák a přichystána je i oblíbená tombola či kvíz. Tělo zahřeje svařené víno nebo čaj. Akce se koná o víkendech od 6. 11. do 19. 12. 2021 vždy od 13.00 do 17.00 hod.

Za dobrým jídlem můžete vyrazit v sobotu do Deštného v Orlických horách. Tady se koná Guláš fest. Šéfkuchaři z Amenity Hotels & Resorts připraví guláš, za který dají ruku do ohně a lidé se mohohu těšit i na variace od lokálních guláš mistrů. Kromě toho se tady budou péct domácí kynuté buchty a výčepní zájemce naučí načepovat hladinku, šnyt, mlíko nebo třeba i čochtana. Atmosféru celé akce okoření živá hudba z heligonky. V rámci vstupenky v hodnotě sto korun budete mít možnost ochutnat všechny druhy gulášů.

Rodiny s dětmi se dobře pobaví v areálu Bojiště v Trutnově. Tady se v sobotu navečer projdete strašidelnou stezkou plnou nadpřirozených bytostí. Na cestě potkáte upírku, mnicha, obřího pavouka, čerty nebo mrtvou nevěstu. Průběžný start na stezku bude od 16-19 hod. Doprovodný program nabídne dětskou diskotéku s bublinkami, malování na obličej nebo výtvarné dílničky. Vstupné je devadesát korun.

V neděli 7.11. se v Hořicích na zámku v prostorách tvrze a nádvoří odehraje Zámecký Halloween. S dětmi si tu můžete projít tajuplnou stezku, zastavit se u připraveného občerstvení a pro ty kteří přijdou v maskách je připravena sladká odměna. Vstupné je dobrovolné.

Sportovní nadšeni mohou v Hradci Králové vyrazit na hokej. 22. kolo hokejové Tipsport extraligy mezi Mountfield HK a HC Olomouc se odehraje v pátek v 18 hodin v ČPP Areně v Hradci Králové.

Sobota 6. 11. pak bude patřit fotbalu. Hradečtí Votroci vyzvou Baník od 15:00 na hřišti v Mladá Boleslavi.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto RitaE/pixabay | Zdroj Muzeum východních Čech, Město Litomyšl, Město Deštné v Orlických horách, Město Trutnov, Město Hořice

Štítky akce, víkend, Královéhradecký kraj, děti, stezka, jídlo, Halloween, hokej, fotbal, vánoční ozdoby, výstava, zábava, guláš, zámek, Muzeum východních Čech, Trutnov, Litomyšl, Hořice, Deštné v Orlických horách, Bojiště, Východní Čechy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam vyrazit o víkendu? Za gulášem, Halloween nebo na strašidelnou stezku  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.