Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Situace ve školách hradeckého kraje je nadále klidná. V karanténě jsou tři třídy

Epidemická situace ve školách zřizovaných Královéhradeckém kraji je nadále příznivá. K dnešnímu dni jsou v karanténě kvůli výskytu covidu-19 ve třech těchto zařízeních tři třídy a pět pedagogů. Dvě z těchto škol jsou v okrese Hradec Králové a jedna v okrese Trutnov. Od začátku školního roku 2021/2022 se vyskytlo onemocnění covid-19 ve čtyřech krajských školách.

"Žádná škola zřizovaná Královéhradecký krajem není momentálně v karanténě. Kraj zřizuje 54 středních škol, kam chodí zhruba 19,5 tisíc žáků a studentů," řekla Martina Svatoňová z kanceláře hejtmana.

Epidemická situace v Královéhradeckém kraji je v porovnání s ostatními regiony ČR jedna z nejpříznivějších. Incidenci, tedy počet nakažených na 100.000 obyvatel za posledních sedm dní, měl dnes Královéhradecký kraj spolu s Libereckým krajem na hodnotě 23, což bylo nejméně ze všech krajů. Republikový průměr k dnešku činil 69 případů za sedm dní na každých 100.000 obyvatel, vyplynulo z dnešních údajů ministerstva zdravotnictví.

Nákaza v kraji se nyní nejvíce šíří v okresech Hradec Králové a Jičín, kde je sedmidenní incidence na hodnotě 30. Lépe jsou na tom okresy Trutnov a Rychnov nad Kněžnou, kde bylo podle tohoto přepočtu shodně zhruba 26 a 21 případů. Nejlépe je na tom nyní okres Náchod, kde za posledních sedm dní přibylo na 100.000 obyvatel zhruba sedm nakažených, uvedlo ministerstvo.

Situace v nemocnicích v kraji zůstává klidná, s covidem-19 se v nich léčí jen několik lidí. Královéhradecký kraj od jara trvale patří mezi regiony s nejnižším šířením nákazy, letos v zimě patřil k nejpostiženějším.

Ohodnoť článek

Štítky ČR, správa, školy, koronavirus, Královéhradecký, Královéhradecký kraj, karanténa, COVID-19, Hradec Králové, Trutnov, Česko, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Situace ve školách hradeckého kraje je nadále klidná. V karanténě jsou tři třídy  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.