Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jaké je to být řidičem MHD? Veřejnost si může vyzkoušet řídit autobus v Hradci Králové

Zájemci, kteří by chtěli zažít jaké to je řídit autobus městské hromadné dopravy, dostanou šanci ve čtvrtek 14. října. Tradiční akce se koná i letos v areálu Dopravního podniku Hradce Králové v Pouchovské ulici od 14:00. Cílem je ukázat práci řidičů MHD a možná i získat nové posily do týmu. Řídit autobus si mohou vyzkoušet lidé starší 21 let s řidičákem skupiny B.

Dopravní podnik se dlouhodobě potýká i s nedostatkem automechaniků. "Veřejnosti se proto právě v tento den otevřou i dílny dopravního podniku, kam zveme k návštěvě zájemce i o tuto pozici", mluvčí hradeckého dopravního podniku František Meduna. Lidé budou moct nahlédnout do zázemí servisu vozidel MHD a projít si místa, kam se běžně nedostanou. Zároveň získají přehled o tom, jak Dopravní podnik Hradec Králové funguje. 

„Pokud o návštěvě dne otevřených dveří uvažujete, je dobré zajistit si rezervaci,“ upozorňuje dopravní podnik. Termín je možné zařídit na webu dopravního podniku nebo po telefonu.

Vozový park MHD v Hradci Králové patří k nejmodernějším v republice. Po krajském městě jezdí 23 elektrobusů , což je rarita nejen v rámci České republiky ale i Evropy. A není to jediná chlouba hradeckého dopravního podniku.

Dávno už neplatí, že práce profesionálního řidiče je výsadou mužů. Stále častěji se za volantem autobusů a trolejbusů objevují ženy řidičky. „Hradecký dopravní podnik má nejvyšší zastoupení žen na pozici řidička v republice. V Hradci Králové jich aktuálně pracuje bezmála 40. Pokud byste jejich řady chtěli rozšířit, neváhejte a den otevřených dveří navštivte, " zve František Meduna.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto DPMHK

Štítky MHD, Hradec Králové, řidič, nábor, autobus, mechanik, Královéhradecký, elektrobus, doprava, veřejnost, městská hromadná doprava, dopravní společnost, Evropa, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jaké je to být řidičem MHD? Veřejnost si může vyzkoušet řídit autobus v Hradci Králové  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.