Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Fotbalisty Hradce čeká derby s Pardubicemi. Jde o první souboj východočeských rivalů

Osmé kolo první fotbalové ligy otevřou dvě páteční předehrávky. Nováček Hradec Králové v mladoboleslavském azylu vyzve Pardubice. Půjde o premiérový souboj východočeských rivalů v rámci samostatné nejvyšší soutěže. Olomouc rovněž od 19 hodin přivítá Ostravu.

Hradec Králové úvodních pět kol čekal na plný bodový zisk, ale v posledních dvou zápasech vyhrál 1:0 a poskočil na osmé místo. Nejprve uspěl nad Plzní a poté v Českých Budějovicích. Pardubičtí v této ligové sezoně vyhráli pouze jednou a patří jim až 13. příčka.

"Čeká nás houževnatý, silný soupeř, který už si zahrál ligu a udělal krásné výsledky. Bude to devadesát pět minut tvrdého boje, nikdo nikomu nic nedá zadarmo," řekl Adrian Rolko, asistent hradeckého trenéra Miroslava Koubka. Nedávno sedmdesátiletého kouče čeká jubilejní 200. zápas na prvoligových lavičkách.

Hradec se naposled se soupeřem z Pardubic utkal v první lize před 61 lety, se současným klubem založeným v roce 2008 "Votroci" neprohráli v dosavadních 10 soutěžních duelech. "Myslím si, že ani tentokrát nemá derby favorita. Někdo říká, že to je zápas roku, já tvrdím, že to je důležitý zápas, ale rozhodně ne zápas roku. Budeme se snažit připravit co nejlépe, abychom bodovali, nechceme se vracet s prázdnou," uvedl pardubický trenér Jiří Krejčí, který je kvůli chybějící licenci vedený jako asistent Jaroslava Novotného.

Olomouci i Ostravě vstup do nového ligového ročníku vyšel. Sigma je na šesté pozici tabulky a s 19 góly má nejlepší ofenzivu celé soutěže. Čtvrtý Baník zase zvítězil v pěti ze sedmi ligových utkání.

"Bude to speciální zápas jak z pohledu divácké kulisy, tak i aktuálního umístění obou týmů. Hrajeme doma. Chceme hrát aktivně a navázat na povedená utkání. Chceme si udržet produktivitu, zároveň víme, že se musíme oproti utkání v Mladé Boleslavi (3:3) zlepšit v defenzivě," konstatoval olomoucký kouč Václav Jílek.

Ostravští v nejvyšší soutěži s Hanáky neprohráli šestkrát za sebou od dubna 2018. "Hrají útočný kombinační fotbal s rychlým přechodem do útoku a ne náhodou dala Sigma 19 branek. Jejich zápasy jsme si pouštěli. Produkují styl, který přináší hodně gólů i šancí na obou stranách," řekl asistent trenéra Baníku Jan Baránek mladší.

"Musíme se na to připravit a sílu soupeře eliminovat, určitý plán na to máme. Těšíme se na atmosféru, v Olomouci máme vždy domácí prostředí a věřím, že i teď nás fanoušci přijedou podpořit," dodal někdejší obránce.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FC Hradec Králové

Štítky Sport, fotbal, první, 8. kolo, Hradec Králové, Pardubice, Olomouc, Ostrava, OTVÍRÁK, FC Hradec Králové, FK Pardubice, SK Sigma Olomouc, FC Baník Ostrava, soutěž, FC Viktoria Plzeň, SK Dynamo České Budějovice, Adrian Rolko, Miroslav Koubek, FK Mladá Bolesl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisty Hradce čeká derby s Pardubicemi. Jde o první souboj východočeských rivalů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.