Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Do sociálních služeb v kraji nateče víc než miliarda. Hejtmanství chce zachovat dostupnost

Zařízení sociální péče mohou získat podporu od hejtmanství. Královéhradecký kraj vyčlenil 1,17 miliardy korun na zajištění provozu a dostupnosti. Peníze půjdou do domovů pro seniory nebo domovů se zvláštním režimem pro zdravotně postižené.

 „Rychlé dofinancování je nezbytné kvůli zachování dostupnosti a kvality péče. Finanční prostředky jsou určeny poskytovatelům v oblasti sociálních služeb, zejména pak na provoz zařízení a služeb pro seniory a hendikepované spoluobčany,“ uvedla náměstkyně hejtmana Martina Berdychová (Východočeši). 

Celkově do zařízení Královéhradecký kraj pošle 1,1 miliardy korun. Konkrétní částky pro jednotlivá zařízení budou zaměstnanci úřadu posuzovat individuálně. Jedním z hlavních faktorů budou reálné náklady a výnosy.  

„V této oblasti chybí peníze dlouhodobě, a to nejen na provoz a zajištění sociálních služeb, ale například také na zvýšení platů pracovníků, kteří se o seniory a zdravotně postižené lidi starají,“ dodala náměstkyně dodala Berdychová.  

Mezi podpořené poskytovatele patří například domovy pro seniory, domovy se zvláštním režimem, domovy pro osoby se zdravotním postižením, pečovatelské služby, pečovatelská a odlehčovací centra, domácí hospice, farní charity, občanská poradenská střediska, centra sociální pomoci, stacionáře, centra pro osoby se zrakovým či sluchovým postižením a další.      

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto truthseeker08 | Pixabay | Zdroj s využitím tiskové zprávy

Štítky sociální, služba, Královéhradecký, kraj, podpora, finance, peníze, dotace, domov, seniorů, sociální služby, Královéhradecký kraj, Martina Berdychová, Východočeši

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do sociálních služeb v kraji nateče víc než miliarda. Hejtmanství chce zachovat dostupnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.