Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Závody na motorkách, letní kino i festivaly. Kam v Hradeckém kraji vyrazit?

Před námi víkend a pro většinu lidí i dva dny volna. Sobotu a neděli lidé mohou strávit s rodinou i kamarády. V Královéhradeckém kraji je akcí víc než dost. Hradecká Drbna přináší seznam těch nejzajímavějších.

Africký víkend v Safari Parku 

V sobotu a neděli se v zoologické zahradě ve Dvoře Králové nad Labem koná Africký víkend. V plánu jsou ochutnávky afrického jídla, ukázky moderní a tradiční africké hudby, tanec, africké trhy nebo workshopy. Novinkou bude autorské čtení z knihy Želva vypráví. Tu napsala Lenka Vágnerová, dcera legendárního ředitele dvorské zoo Josefa Vágnera.  

Safari Park pořádá Africký víkend. Hlavním lákadlem je gastronomie a kultura

Přehlídka africké kultury – i tak by se dal popsat následující víkend v zoologické zahradě ve Dvoře Králové nad Labem. Pro návštěvníky budou připravené koncerty, taneční vystoupení, africké trhy nebo čtení z nové knížky pohádek sepsaných v Africe...

Rock for People 

Už dnes v Hradci Králové začíná odlehčená verze tradičního festivalu Rock for People. Na dnešním programu jsou jména jako Mando Diao nebo Maneski. Zítra vystoupí The Hives a Misso. Zvláštností letošního ročníku je to, že jedno z podií bude pohánět pouze vodík. Jde o první takový podobný festivalový projekt na světě.  

„Pro náš festival i další hudební, kulturní a společenské akce se tím otevírá zcela nová kapitola. Tento český patent má oprávněně světové ambice. Ostatně, přístup festivalů k obnovitelným energiím a dalším klimatickým opatřením řeší stále více managementů kapel. Často se rozhodují právě na základě těchto aspektů,“ říká Michal Thomes, ředitel Rock for People. 

Na jednom břehu v Hradci Králové  

Letní kino Širák bude během soboty hostit už 19. ročník festivalu Na jednom břehu. Hlavní hvězdou večera bude Aneta Langerová, která přijede s novým turné Dvě slunce aneb Jak krásné je být milován. Druhá scéna před letním kinem nabídne celodenní Art & Food festivalu, včetně bubenického workshopu RYTMIKA.SK nebo folkového koncertu GOJI.  

Festival Na jednom břehu v Hradci Králové se opět vrací do Letního kina Širák

Devatenáctý ročník festivalu Na jednom břehu nabídne v sobotu 21. srpna v Letním kině Širák v Hradci Králové celodenní hudební, výtvarnou, gurmánskou a společenskou slavnost na dvou scénách, včetně workshopů pro děti. Hlavní hvězdou večera bude...

300 zatáček Gustava Havla v Hořicích  

V Hořicích na Jičínsku se během soboty a neděle konají tradiční a velice oblíbené motocyklové závody. 300 zatáček Gustava Havla se podařilo uspořádat v tradičním rozsahu bez výraznějšího omezení. „Máme se na co těšit! Hořické závody opět slibují zajímavou a dramatickou podívanou. A to nejen v rámci evropského šampionátu IRRC. Nechybí ostřílení domácí jezdci ani kvalita ze zahraničí,“ říká ředitel závodů Tomáš Jenčovský. 

O víkendu se pojede 300 zatáček Gustava Havla. Závod omezí dopravu okolo Hořic

Kvůli samotné pandemii se dlouho nedařilo uspořádat oblíbené motocyklové závody v Hořicích. Nakonec se organizátorům povedlo vyjednat termín 14. až 15. srpna. I tak bude závod 300 zatáček Gustava Havla doprovázet několik omezení.

Hrubá pouť v Nové Pace 

Ode dneška se v Nové Pace koná tradiční Hrubá pouť. Její hlavní program je situován na Masarykovo náměstí a do části ulic Komenského a F. F. Procházky. Návštěvníci se mohou těšit na tradiční atrakce, stánky s občerstvením a doprovodný program. Ten si vzalo na starosti Městské kulturní středisko. Odehrávat se bude především v nedalekých Jírových sadech. Vystoupí například Podkrkonošská dechovka, Evergreen Dixieland Band nebo Žold. Program pro děti se bude konat na dvorku MKS. 

Spanilá jízda pro milovníky vojenské techniky  

Náplastí za letos nekonanou akci Cihelna bude pro milovníky vojenské historie spanilá jízda vojenské techniky a řada aktivit rozprostřených do delšího období. 

Kolona vojenských vozidel vyrazí v sobotu 14. 8. v 8 hodin z Vojenského muzea Králíky na cestu dlouhou zhruba 150 kilometrů a navštíví například Rychnov nad Kněžnou nebo Deštné v Orlických horách. Akce se koná pod záštitou hejtmanů Královéhradeckého a Pardubického kraje. 

Jičínský Food Festival  

Po delší odmlce se do Zámeckého parku vrací tradiční Jičínský Food Festival. Konat se bude v sobotu 14. srpna od 10:00. V rámci šestého ročníku se mohou návštěvníci těšit na vybrané restaurace, na oblast „Street Food“ a menší pivní slavnosti vybraných minipivovarů. Část areálu také bude patřit výrobcům regionálních produktů nesoucích označení Regionální produkt Český ráj.  

Během festivalu bude probíhat celodenní doprovodný program a návštěvníci se mohou těšit na divadelní vystoupení, hudební koncerty, různé prezentace vystavovatelů, soutěže, fotostěnu, malování na obličej a program pro děti. V rámci akce také vystoupí vítěz poslední soutěže MasterChef Česko Roman Staša. 

Pirátský víkend v Hradci Králové 

Během soboty a neděle se bude v Hradci Králové konat Pirátský víkend. Ten pořádá Hradecká paroplavba a několikrát denně na řeku vyšle pirátskou plachetnici. První bude vyplouvat v 10:00, poslední v 18:00. Lodě budou vyplouvat vždy z přístaviště na Smetanově nábřeží na Staré město pod Bílou věž. Proti proudu řeky pak až na Plácky ke Kamennému mostu. Jedna projížďka potrvá zhruba 50 minut.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jičínský Food Festival

Štítky víkend, tip, výlet, kultura, Královéhradecký, kraj, motorky, závody, food, festival, pirát, kam vyrazit, Hradec Králové, Hořice, Jičín, Královéhradecký kraj, letní kino, Rock for People, Drbna.cz, food festival, Josef Vágner, Gustav Havel, ZOO Dvůr Králov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Závody na motorkách, letní kino i festivaly. Kam v Hradeckém kraji vyrazit?  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.