Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

VOLBY 2021: Je třeba dávat pozor na nesplnitelné sliby, říká lídr kandidátky KSČM Zdeněk Ondráček

Před volbami do Poslanecké sněmovny chce Hradecká Drbna představit jednotlivé lídry kandidátek našeho regionu. V Královéhradeckém kraji do sněmovny kandiduje 17 politických subjektů. Je mezi nimi osm politických hnutí, sedm politických stran a dvě koalice. Dnes Vám představíme lídra Komunistické strany Čech a Moravy Zdeňka Ondráčka.

Sněmovní volby se uskuteční 8. a 9. října. V Královéhradeckém kraji se bude ve volbách rozdělovat 11 poslaneckých mandátů. 

Zdeněk Ondráček působí v politice od roku 2010. Původně jako zastupitel Trutnova, poté jako zastupitel Královéhradeckého kraje a od roku 2013 jako poslanec. „V Královéhradeckém kraji jsem žil a vyrůstal. I nadále se chci podílet na jeho rozvoji,“ řekl současný poslanec. 

Jednapadesátiletý rodák z Žacléře pracoval 23 let u policie, kde působil na všech úrovních. Od okresu až po útvar s celorepublikovou působností. Od policie odešel v roce 2011 a začal podnikat v bezpečnostně právním poradenství, školící a lektorské činnosti. V loňských krajských volbách vedl kandidátku KSČM.

Ondráček je spojován především se zásahem demonstrantů v roce 1989. Podílel se na její potlačování. Za jeho působení u komunistické policie ho kritizovala část jeho politických kolegů i veřejnosti. Po jeho zvolení do čela sněmovní komise pro kontrolu Generální inspekce bezpečnostních sborů se v březnu 2018 uspořádalo několik protestních akcí.  

„Pokud lidem není lhostejná budoucnost měli by jít k volbám a svým hlasem podpořit stranu a kandidátce, které znají a s jejich programem se ztotožňují. Je však potřeba dávat pozor na laciné sliby a nesplnitelná silácká prohlášení. O ty není před volbami nouze. KSČM nic z toho nedělá, a proto je citelnou politickou stranou s tradičními hodnotami. Kdo volí KSČM volí nejen rukama, ale i rozumem a srdcem,“ napsal ve vyjádření Hradecké Drbně Ondráček.  

Od nového volebního období si současný poslanec slibuje hlavně zrealizování volebního programu KSČM. Podle jeho slov nabízí lidem řešení problémů, které vnímají. „Já konkrétně v oblasti vnitřní bezpečnost,“ řekl.  

Jelikož se jeho strana v posledních krajských volbách nedostala do zastupitelstva Královéhradeckého kraje. Kumulaci funkcí poslance a zastupitele vidí jako výhodu. 

Volební program KSČM  

Komunistická strana Čech a Moravy rozdělila svůj volební program do pěti hlavních pilířů. Nazvala je; právo na důstojný život, podpora poctivé práce, život v bezpečí a míru, péče o děti a jejich vzdělání a zdravější příroda.  

Strana je zásadně proti další privatizaci, posílení vlivu státu, krajů a obcí. Odmítá ilegální migraci a hodlá zachovat současnou českou měnu. Odmítá přijetí eura. Zároveň chce prosadit kyberšikanu jako trestný čin a skoncovat se „šunty“ v obchodem.  

Svým voličům komunisté slibují minimální mzdu ve výši 20 tisíc korun, zrušení pracovních agentur nebo zrušení soukromých exekutorů. Zároveň mají v plánu digitalizaci škol a poskytnutí internetu zdarma pro vzdělávací organizace, školy a rodiny s dětmi.  

Kompletní volební program KSČM si můžete přečíst ZDE

Ke Krajskému úřadu Královéhradeckého kraje kandidátní listinu podaly strana Aliance pro budoucnost, hnutí Aliance národních sil, hnutí ANO 2011, ČSSD, Hnutí Prameny, Koruna Česká (monarchistická strana Čech, Moravy a Slezska), KSČM, hnutí Otevřeme Česko normálnímu životu, koalice Piráti a Starostové (Česká pirátská strana a STAN), hnutí Přísaha, koalice SPOLU - ODS, KDU-ČSL, TOP 09, Strana zelených, hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD), hnutí Švýcarská demokracie, hnutí Trikolora Svobodní Soukromníci, Urza.cz a VOLNÝ blok. 

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto archiv Zdeňka Vondráčka

Štítky volby, poslanecká, sněmovna, vizitka, 2021, ČR, Královéhradecký, kraj, KSČM, Zdeněk, Ondráček, program, Zdeněk Ondráček, Královéhradecký kraj, Poslanecká sněmovna ČR, koalice, Drbna.cz, volební program, Česko, Trutnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VOLBY 2021: Je třeba dávat pozor na nesplnitelné sliby, říká lídr kandidátky KSČM Zdeněk Ondráček  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.