Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Celou republiku zasáhnou silné bouřky, kroupy a prudký nárazový vítr. Nevyhnou se ani východním Čechám

Část východních Čech se stále vzpamatovává ze silné bouřky, která se prohnala ze středy na čtvrtek v minulém týdnu a zanechala po sobě škody na lesních porostech. Meteorologové ale varují, že v průběhu odpoledne začne platit další výstraha před velmi silnými bouřkami.

Výstraha vzejde v platnost od dnešní třetí hodiny odpolední a potrvá až do pondělní šesté hodiny ranní. Velmi silné bouřky se objeví v celé republice. Spadnout může až 50 milimetrů srážek na metr čtvereční a vítr bude v nárazech dosahovat až sedmdesátikilometrové rychlosti v hodině.

Spolu s bouřkou se objeví i kroupy. „Lidé by měli zabezpečit okna a dveře, případně skleníky a volně položené předměty venku. Místy může voda při bouřce rychle odtékat ze svahů a zatopit především níže položená místa,“ je uvedeno na webu Českého hydrometeorologického ústavu.

V lesích hrozí nebezpečí pádu stromů, které jsou nalomené nebo nakloněné po bouřce, která zasáhla v noci ze 13. na 14. července převážně okolí Dvora Králové nad Labem.

Lokálně se očekává také přívalový déšť, který může rozvodnit menší toky i suchá koryta a hrozí také zatopení podchodů a podjezdů.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Tobias Hämmer

Štítky bouřka, vítr, déšť, kroupy, Východní Čechy, Český hydrometeorologický ústav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Celou republiku zasáhnou silné bouřky, kroupy a prudký nárazový vítr. Nevyhnou se ani východním Čechám  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.