Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Pojede se 300 zatáček Gustava Havla v Hořicích? Rozhodnutí padne v pátek

Kvůli pandemii COVID-19 se minulý rok musel zrušit oblíbený motocyklový závod 300 zatáček Gustava Havla v Hořicích. Jestli se závodníci seřadí na startu alespoň letos se rozhodne v pátek 9. července. Organizátoři mají závod prakticky připravený, konečné slovo bude mít Krajská hygienická stanice Královéhradeckého kraje.

„Stejně jako v roce 2020 jsou pro nás i letos v pořádání závodů velkou překážkou protiepidemická opatření. Nicméně termín 300 zatáček Gustava Havla + IRRC, který je stanoven na 14. a 15. srpna, stále platí,“ vysvětluje ředitel závodů Tomáš Jenčovský. Podle jeho slov organizátoři komunikují s krajskou hygienou i vedením města. Snaží se vyjednat podmínky, za kterých půjde závod uskutečnit.  

Definitivní rozhodnutí má padnout v sobotu 10. července. Organizátoři i fanoušci předpokládají, že jasno bude už koncem tohoto týden.  

„Jestli se závody pojedou, tak to bude pro všechny skvělá věc. Příslib toho, že se věci opravdu začínají vracet zpět do stavu před pandemií. Já čekám od hořických závodů vždy spoustu zážitků a nepopsatelně krásných emocí. Myslím, že teď to bude o dost silnější,“ říká jeden ze závodníků Kamil Holán.  

Pro závodníky i fanoušky je hořický závod nejen tradicí, ale i srdcovou záležitostí. Závod centrem Hořic i lesem v okolí města ovlivnil kariéru řady jezdců. „Znamenají pro mě opravdu hodně. Díky nim jsem chytl vášeň pro tenhle motoristický sport. Člověku už opravdu chybí ta atmosféra hořických závodů,“ dodal další ze závodníků Petr Najman

Závod s více než osmdesátiletou tradicí 

Závod 300 zatáček Gustava Havla se na unikátním okruhu v Hořicích jezdí už od roku 1936. Název vznikl z faktu, že po dvanácti kolech závodu ujede závodník přesně 312 zatáček. Motocyklisté, na trati dlouhé přes pět kilometrů, projíždějí centrem města i lesy kolem Hořic.  

Od roku 1968 nese závod jméno Gustava Havla, českého závodníka, který patřil mezi světovou špičku a tragicky zahynul v roce 1967.  

Ohodnoť článek

Foto AMK Hořice

Štítky Hořice, AMK Hořice, 300, zatáček, Gustava Havla, motorka, motocykl, sport, závod, město, hygiena, rozhodnutí, pořádání, akce, Gustav Havel, Krajská hygienická stanice, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pojede se 300 zatáček Gustava Havla v Hořicích? Rozhodnutí padne v pátek  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.