Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Kvalita vody v hradeckém kraji je zatím dobrá. Většina koupališť už má otevřeno

S výrazným oteplením se zvýšil zájem o koupaliště. Kvůli povinnému testování řada lidí vyrazí spíš k rybníkům, kde se testovat nemusí. V Královéhradeckém kraji je otevřená většina koupališť. Voda v přírodních nádržích a rybnících je zatím v pořádku.

Jako první v Královéhradeckém kraji otevřelo koupaliště v Trutnově. O pár dní později se přidalo i koupaliště v Hradci Králové. Během letošní sezóny dorazilo na Flošnu přes sedm tisíc lidí. V meziročním srovnání je návštěvnost nižší. „Spoustu lidí odrazuje testování. Je to komplikace,“ řekl vedoucí koupaliště Jan Konvalinka. Kvůli pandemické situaci může do areálu koupaliště jen polovina maximální kapacity. Tedy 900 plavců.  

Včera otevřelo koupaliště v Milovicích na Jičínsku, dnes se přidá plovárna v Lodíně a v Polici nad Metují. Už delší dobu mají otevřeno například v Jičíně, Třebechovicích pod Orebem, Jaroměři, Pecce, Dachovech, Dvoře Králové nad Labem, Novém Bydžově, Opočně, Dobrušce, Chlumci nad Cidlinou, Rychnově nad Kněžnou. V Kostelci nad Orlicí chystají otevření koupaliště na 1. července. 

Kvůli plánované rekonstrukci se letos neotevře koupaliště v Náchodě. Náhradou může být pouze krytý plavecký bazén. Kvůli rekonstrukci je letos zavřené i koupaliště ve Vamberku v údolí řeky Zdobnice. 

Kvalita vody v rybnících je zatím v pořádku  

Podle serveru koupacivody.cz je kvalita vody v rybnících a nádržích v Královéhradeckém kraji v pořádku. Koupání je stále možné i v rybníku Rosnička na Svitavsku nebo Rozkoši, kde se voda každým rokem kazí jako první. Velice dobrou kvalitu vody má například rybník Hluboký u Holic nebo písník Semín u Přelouče. 

Pouze v Oborském rybníku u Jinolic na Jičínsku hygienici upozornili na sníženou průhlednost vody a zvýšené množství chlorofylu ve vodě. Zároveň dodávají, že se může kvalita vody velice rychle měnit. Po každém přírodním koupání by se měli plavci osprchovat.  

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Steve Buissinne | Pixabay

Štítky koupaliště, rybník, Královéhradecký, kraj, koupání, léto, teplo, kvalita, voda, Flošna, Hradec Králové, plavání, Královéhradecký kraj, Jan Konvalinka, okres Jičín, Trutnov, Milovice, Lodín, Police nad Metují

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvalita vody v hradeckém kraji je zatím dobrá. Většina koupališť už má otevřeno  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.