Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Řidič mustangu, který zavinil smrtelnou nehodu jde před soud. Hrozí mu až 6 let vězení

Vyšetřovatel trutnovských kriminalistů  zahájil trestní stíhání 30letého řidiče vozu Ford Mustang pro trestný čin usmrcení z nedbalosti a těžké ublížení na zdraví z nedbalosti.

Na základě předběžných zjištění znalce z oboru doprava, odvětví doprava silniční bylo prokázáno, že rychlost pohybu vozu Ford Mustang přesahovala výrazně nejvyšší povinný limit. Znalec dále konstatoval, že obě vozidla byla v době před dopravní nehodou v dobrém technickém stavu a nebyla zjištěna žádná závada, která by mohla mít vliv na vznik dopravní nehody.

Podle vyjádření znalce byl jedinou a výhradní příčinou vzniku dopravní nehody způsob jízdy řidiče automobilu Ford Mustang, který v důsledku vysoké rychlosti vyjel do protisměru, kde se střetl s protijedoucím vozem Škoda Rapid. Vyšetřování nehody i nadále pokračuje.

Řidič mustangu jel od Vrchlabí směrem na Špindlerův Mlýn a v pravotočivé zatáčce se v protisměru čelně střetl s rapidem. Vezl dvanáctileté dítě. Oba skončili s lehkými zraněními v nemocnici. V rapidu zemřel vojenský generál Jakubů, jeho sedmačtyřicetiletá spolujezdkyně utrpěla těžké zranění.

Televize Nova s odvoláním na svědky uvedla, že nehoda se stala po honičce sportovních vozů. Řidič mustangu to ve vyjádření pro server tn.cz popřel. "My jsme nezávodili, nedocházelo tam k předjíždění. Byli jsme za sebou, vezl jsem syna řidiče toho červeného vozu," řekl serveru.

Ford Mustang patřil pardubickému dealerovi vozů Ford, firmě Auto In. Ta k případu uvedla, že řidič měl vůz půjčený a účastnil se s ním setkání majitelů vozidel značky Mustang. "K nehodě došlo při neorganizované individuální jízdě tohoto vozidla mimo program setkání," uvedla Auto In.

Autoři | Foto Hasiči Špindlerův Mlýn | Zdroj KŘP Královehradeckého kraje

Štítky Mustang, Špindlerův Mlýn, luxusní vůz, nehoda, smrt, srážka, Ford Mustang, dopravní nehoda, havárie, Škoda Rapid, Vrchlabí

Řidič mustangu, který zavinil smrtelnou nehodu jde před soud. Hrozí mu až 6 let vězení  |  Trutnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.