Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hrubá stavba dopravního terminálu v Peci je před dokončením

Hrubá stavba dopravního terminálu u čerpací stanice v Peci pod Sněžkou je před dokončením. Stavba je v mírném předstihu, řekl ČTK stavební technik radnice v Peci pod Sněžkou Jiří Čepelka. Terminál hromadné autobusové dopravy s parkovacím domem asi pro 450 aut má být hotov do konce roku 2020. Měl by stát 167 milionů korun bez DPH.

"Chybí zabetonovat, zabednit poslední strop. Plán byl dovést stavbu letos do hrubé stavby a to se podaří. Zima může začít," řekl ČTK Jiří Čepelka.

Terminál je plánován jako objekt s několika podlažími. "Uvidíme, jaká bude zima. Předpokládám, že by se mohly přes zimu tahat rozvody, instalace. Venkovní práce budou pokračovat na jaře," řekl ČTK Čepelka.

Budovaný terminál na příjezdu do centra Pece pod Sněžkou je klíčem k vyřešení neutěšené dopravní situace v horském středisku. Měl by na jednom místě soustředit všechny autobusové linky a vnitřní dopravu a tím zklidnit centrum města. Další parkovací dům pro více než 300 aut radnice plánuje v části Velká Úpa. Po dokončení parkovacích domů do nich město přesune auta většiny návštěvníků střediska. Na uvolněných pozemcích v centru města by mohly postupně vzniknout pěší zóny. Nyní slouží většinou jako parkoviště, která již nestačí náporu návštěvníků.

Letos jde o největší investici města. Město neúspěšně žádalo o dotaci asi 54 milionů korun, podle radnice ale nesplnilo zadávací podmínky. Projekt financuje z vlastních zdrojů a úvěru.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, stavby, automobilová, Pec p.S., Pec pod Sněžkou, Jiří Čepelka, radnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hrubá stavba dopravního terminálu v Peci je před dokončením  |  Trutnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.