Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hokejistům druholigového Vrchlabí bude pomáhat i Petr Sýkora

Hokejistům druholigového Vrchlabí bude v příští sezoně pomáhat k vysněnému postupu do první ligy i útočník Petr Sýkora. Čtyřicetiletý elitní střelec před několika dny oznámil, že již nebude pokračovat v extraligové kariéře v mateřských Pardubicích, kluziště ale definitivně neopouští. Sýkora tak doplní Jaroslava Bednáře a Jana Hlaváče, jejichž angažmá ambiciózní klub oznámil v pondělí.

„S Petrem proběhlo velice jednoduché a naprosto korektní jednání, kdy jsme se dohodli na všech zásadních věcech. Nejdůležitější bylo, aby mohl angažmá ve vrchlabském týmu spojit se svou novou rolí, kterou má v pardubickém klubu a tou je práce a výchova mladých talentů. Nijak zásadně se to nekříží s naším programem a tak by Petr měl absolvovat kompletní sezonu v našem A týmu," uvedl sportovní manažer Jiří Jakubec na klubovém webu.

Sýkora působil v extralize výhradně v pardubickém dresu, s Dynamem získal dva mistrovské tituly. Rovněž dvakrát si mohl bývalý reprezentant a účastník MS 2007 vychutnat vítěznou radost také během působení ve švýcarském Davosu. V domácí nejvyšší soutěži nastoupil do 897 utkání a stihl nastřádat 653 bodů díky 385 gólům a 268 nahrávkám.

„Je to další obrovská osobnost, která má respekt a uznání i mezi hráči v kabině a myslím, že jeho hokejové kvality jsou stále mnohem výš než na druhou ligu. Doufáme, že i on bude tím kamínkem do skládačky, který nám pomůže splnit naše ambiciózní cíle," řekl Jakubec. V minulé sezoně Stadion postoupil do finále play off, ale prohrál 2:3 na zápasy se Sokolovem a přišlo o šanci postoupit do první ligy.

Autoři | Foto Dynamo Pardubice

Štítky Sport, hokej, Vrchlabí, Sýkora, Petr Sýkora, HC Stadion Vrchlabí, HC Dynamo Pardubice, Jan Hlaváč, Jaroslav Bednář, hokejista, HC Baník Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejistům druholigového Vrchlabí bude pomáhat i Petr Sýkora  |  Trutnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.