Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Neděle 23. června 2024  |  Svátek má Zdeňka
Bez reklam

Horská služba převlékla komiks do letního, tématem je chování při bouřce

Zimní verze sklidila úspěch, teď je tu letní. Nový komiks Horské služby vysvětluje pravidla pohybu na horách při bouřce. Právě cestou komiksu chtějí záchranáři mladé turisty zaujmout.

Už po vydání prvního z řady komiksů jsme přemýšleli, jaké téma zvolit pro letní sezónu. Inspirace školními výlety a situacemi, se kterými se na nich mohou děti i pedagogové setkat, byla nasnadě. Jen vybrat a kombinovat to správné. Volba padla na nebezpečí vyvolaná meteorologickou situací, přesněji řečeno, přicházející bouřkou. Téma, které jsme zvolili, je opravdu aktuální. Komiks se distribuoval na jednotlivé služebny HS v pátek 31. 5. a v neděli došlo k zásahu skupiny osob bleskem v Liberci.

"Přiblížit dětem rizika a nebezpečí, která je mohou při horských túrách potkat a jak jim mohou čelit. To je hlavním úkolem prevence, kterou záchranáři HS dělají při přednáškách, prezentačních a preventivních akcích," uvedl v tiskové zprávě mluvčí Horské služby Marek Fryš. Komiks, jako forma prezentace a učení, je dětskému světu jednoduše pochopitelná a tudíž je snazší upoutat dětskou pozornost a předávat důležité informace touto cestou.

Všichni zájemci si mohou příběh dvou žáků, kteří se kvůli zranění oddělili od skupiny, prohlédnout na přiloženém PDF. Ti, kdo chtějí jeho tištěnou verzi, si ji mohou vyzvednout při návštěvě kterékoli ze služeben HS. Je na stanicích ve všech sedmi pohořích, kde naše služby poskytujeme.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Horská služba ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Horská služba převlékla komiks do letního, tématem je chování při bouřce  |  Trutnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.