Počasí dnes31 °C, zítra25 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Trutnov odlákal armádě dva praktické lékaře, ordinovat začnou v pondělí

Husarský kousek se podařil Trutnovu. Sehnal dva nové praktické lékaře. Ordinovat začnou už třetího června, a to v Palackého ulici. Město jim nabídlo zrekonstruované prostory a dotaci na vybavení půl milionu.

V Trutnově začnou v pondělí působit dva praktičtí lékaři.  Registrace k nim již probíhá a 3. června se dveře obou ordinací otevřou a přivítají nové pacienty. Zájem ze strany pacientů se čeká obrovský.

MUDr. Pavel Štolba a MUDr. Jakub Vomáčka jsou dva noví praktičtí lékaři, kteří budou od 3. června ordinovat v Palackého ulici. Do městských prostor je přivedla nabídka ze strany města, které díky schváleným zásadám může podporovat strategické profese. „Nevyužité prostory jsme zrekonstruovali tak, aby vyhovovaly všem normám a požadavkům na moderní ordinace za zhruba 3,3 milionu Kč. Oba lékaři následně využili dotaci města a za částku celkem 500 tisíc Kč do nich pořídili vybavení,“ vysvětluje Michal Rosa, starosta města Trutnova.

Oba lékaři měli závazek vůči Armádě ČR, město tento závazek ve výši 2,1 milionu Kč převzalo. Je to další forma pomoci, kterou může nabídnout. Na oplátku budou minimálně 12 let v Trutnově ordinovat alespoň 200 dní v roce. Registrace k novým lékařům je spuštěna na webových stránkách ordinacetrutnov.cz. Počáteční kapacita obou ordinací je nyní dohromady 2 500 pacientů, postupem času se však navýší až na 3 500.

Ohodnoť článek

Foto Město Trutnov

Štítky Trutnov, lékař, ordinace, armáda, doktor, zdraví, ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trutnov odlákal armádě dva praktické lékaře, ordinovat začnou v pondělí  |  Trutnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.