Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Dvůr Králové chce v roce 2024 investovat 170 milionů. Rozpočet má schodkový

Patnáctitisícový Dvůr Králové nad Labem na Trutnovsku chce letos investovat přes 170 milionů korun. Největší část plánovaných investic, více než čtvrtinu, chce vložit do obnovy vodovodních a kanalizačních sítí ve městě. Na loňský rok měl Dvůr Králové v rozpočtu investice za 256 milionů korun.

Rozpočet pátého největšího města v Královéhradeckém kraji pro letošní rok počítá při příjmech 527 milionů korun a výdajích 641 milionů korun s deficitem 114 milionů. Schodek město vyrovná především z úvěrů a penězi ušetřenými v minulých letech. Do financování město zapojí i zhruba 50 milionů korun z úvěru 160 milionů korun, který si v roce 2021 vzalo na investice.

Odhadované daňové příjmy rozpočtu ve výši 359 milionů korun starosta označil za střízlivě nastavené. "Zatím nevíme, jakým způsobem se nás dotknou změny v rozpočtového určení daní. Podstatnou část příjmů budou tvořit také získané dotační prostředky, momentálně počítáme s částkou zhruba 60 milionů korun," uvedl v tiskové zprávě starosta Jan Jarolím (ANO).

V investicích se město kromě výdajů do vodohospodářské infrastruktury chce zaměřit na obnovu sídliště Karolíny Světlé. Pokračovat bude v přípravě rekonstrukce autobusového nádraží a plánuje postavit chodník v městské části Žireč. "Při sestavování rozpočtu jsme počítali i s tím, že se nás s největší pravděpodobností opět dotkne další nárůst cen energií," uvedl starosta.

Ve Dvoře Králové vládne ve volbách vítězné hnutí ANO s uskupením Síla Dvora, které tvoří hnutí Východočeši a STAN. Dvoukoalice má nejtěsnější většinu 11 z 21 mandátů v zastupitelstvu.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Frýzl

Štítky ČR, správa, hospodářství, rozpočet, Dvůr Králové nad Labem, 2024

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvůr Králové chce v roce 2024 investovat 170 milionů. Rozpočet má schodkový  |  Trutnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.