Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Prvním narozeným chlapečkem v kraji je Max, u holčiček Leontýnka

Jako první stihl přijít na svět v Královéhradeckém kraji chlapeček v porodnici Oblastní nemocnice Trutnov. Maxmilián měl přes tři a půl kila a lehce přes padesát centimetrů.

Prvním občánkem letošního roku, který se v Královéhradeckém kraji narodil je kluk. "Chlapeček se narodil přesně v jednu hodinu po půlnoci v porodnici Oblastní nemocnice Trutnov," uvedla v tiskové zprávě Lucie Chytilová, mluvčí Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje. Max váží 3,63 kilogramu a měří 53 centimetrů. 

První miminko, které se narodí v novém roce a stane se občanem Hradce Králové, dostane od města zlatou medaili a finanční dar. Při osobní návštěvě bezprostředně po Novém roce předá primátorka města mamince děťátka finanční dar ve výši deset tisíc korun. A to se právě týká Samuela Štolby, který se narodil 1. ledna v 14:26 hodin v hradecké fakultní nemocnici. Vážil 3350 gramů a měřil 48 centimetrů.

Mezi holčičkami si prim připsala Leontýna, která přišla na svět také v trutnovské porodnici. Porodní čas je 19:22 a proodní míry 4130g a 53 cm. V Oblastní nemocnici Náchod přišel na svět jako první Artur na Nový rok ve 14:17. Artur.  V Rychnově nad Kněžnou má první místo Samuel, který se narodil dneska ráno po osmé hodině.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com/Myriams-Fotos

Štítky novorozenec, 2024, Maxmilián, Leontýna, Trutnov, porod

Prvním narozeným chlapečkem v kraji je Max, u holčiček Leontýnka  |  Trutnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.