Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Trutnovská nemocnice se chlubí novou kuchyní, její provoz startuje zítra

Oblastní nemocnice Trutnov má zmodernizovaný stravovací provoz za 36 milionů korun bez DPH. Zrekonstruovaná kuchyň s kapacitou 700 jídel na směnu zahájí provoz už zítra. Zajistí stravu pro 350 zaměstnanců, 300 pacientů a 50 jídel pro rozvoz.

"Rekonstrukcí prošel celý provozní úsek kuchyně ve druhém patře stávajícího stravovacího objektu. Kromě stavebních úprav jsme prostory vybavili nejnovějšími gastrotechnologiemi a zmodernizovali jsme přípravnu, chladírnu a výdejnu jídel. Důraz jsme také kladli na vysoké hygienické standardy a energetickou úsporu," uvedl náměstek hejtmana pro investice Pavel Bulíček.

Stavební práce zahrnovaly opravu střechy, úpravy vnitřní dispozice a technického zařízení budovy jako je kanalizace, rozvody vody, elektroinstalace, vzduchotechniky a ústředního topení. V prvním podlaží, kde jsou například sklady potravin, kanceláře či úklidové prostory, stavbaři zachovali původní stav. Vybudovali tam ale nové rozvody a pro zásobování kuchyně také tři obslužné výtahy.

Po dobu stavebních úprav nebylo možné kuchyň využívat, stravování nemocnice zajišťovala pomocí dvou externích kuchyní v Trutnově, kde personál na noční směně připravoval jídlo na druhý den.

Kraj v posledních letech do trutnovské nemocnice významně investuje. V roce 2020 dokončil první etapu výstavby laboratoří a rekonstrukcí také prošlA dvě patra pavilonu A.

"Připravujeme výstavbu budovy urgentního příjmu a navazujících oborů ARO a JIP. Také pokračuje soutěž na zhotovitele nového pavilonu oddělení klinické biochemie a nástavby provozně technického objektu E a v roce 2024 chceme zahájit stavbu parkovacího domu s kapacitou 275 parkovacích míst," uvedl hejtman Martin Červíček.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Trutnov

Štítky ČR, správa, stavby, nemocnice, Trutnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trutnovská nemocnice se chlubí novou kuchyní, její provoz startuje zítra  |  Trutnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.